3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται με μπόρες η «ψυχρή λίμνη»

Αρχικά γενικά αίθριος προβλέπεται για το Σάββατο ο καιρός σε όλη τη χώρα. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στη Μακεδονία και τα κεντρικά ηπειρωτικά και σταδιακά στο Ιόνιο και την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Στα βόρεια, κυρίως ορεινά, θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες οι οποίες τις βραδινές ώρες θα ενταθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Στο Ιόνιο, τα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 24 με 26 και τοπικά τους 27 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 24 με 28 και τοπικά στα νότια τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή στη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Στην υπόλοιπη χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες στα δυτικά – βορειοδυτικά, τα κεντρικά ηπειρωτικά και βαθμιαία στην Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα το βράδυ στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και τοπικά στα βόρεια 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Δείτε τα δελτία καιρού