3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Έρχεται πλαφόν στα κέντρα διασκέδασης;

Ένα από τα μέτρα που θα μπορούσε να βοηθήσει κατά τους ειδικούς, αν συνεχιστεί η άνοδος των κρουσμάτων, θα ήταν να μπει ένα πλαφόν στην παρουσία πελατών στα κέντρα διασκέδασης.

Ένα μέτρο που σίγουρα δεν θα αρέσει στους ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων μαγαζιών, αλλά κατά τον Γκίκα Μαργιοκίνη, είναι ένα μέτρο που πρέπει να αρχίσει να συζητείται, αν συνεχιστούν τα φαινόμενα συνωστισμού.

«Θα πρέπει να επιταχύνουμε τους ελέγχους νομίζω, σε χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός. Θα πρέπει να δούμε στα κέντρα διασκέδασης πως μπορεί να μαζευτεί το πρόβλημα» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ.

«Νομίζω ότι θα μπορούσαμε, εάν και εφόσον δούμε μια σημαντική αύξηση στις νοσηλείες να συζητήσουμε για το πως μπορούμε να βάλουμε πλαφόν σε διάφορες επιχειρήσεις ή ακόμη και να δούμε μειώσεις της πυκνότητας σε κάποιους χώρους. Το έχουμε δει να αποδίδει σε διάφορες χώρες, το λεγόμενο όριο των 50 ατόμων. Έχει εφαρμοστεί και έχει μια αποτελεσματικότητα, αλλά νομίζω ότι είναι νωρίς ακόμη για να το πούμε, έχουμε περιθώριο ακόμη με ελέγχους» πρόσθεσε.