3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται Σαββατοκύριακο με καταιγίδες και 20αρια!

Το Σάββατο φτάνει κύμα κακοκαιρίας από την Ιταλία, που θα στρέψει τους ανέμους σε νοτιάδες. Στην ανατολική Ελλάδα η θερμοκρασία, ωστόσο, μπορεί να ανέβει και πάνω από τους 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Κυριακή τα φαινόμενα θα κινηθούν λίγο πιο ανατολικά και θα δώσουν βροχές και καταιγίδες σε αρκετά γεωγραφικά διαμερίσματα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες προγνώσεις το Σάββατο προβλέπονται στα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές στο ανατολικό Αιγαίο και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι συνθήκες ευνοούν την μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα καθώς θα φτάσει ακόμη και τους 20 βαθμούς

Την Κυριακή προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά από τις μεσημβρινές ώρες. Τη νύχτα τα φαινόμενα στο Ιόνιο θα ενταθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι συνθήκες ευνοούν την μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Δείτε το δελτίο καιρού της ΕΡΤ