ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται σφοδρό κύμα κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες. Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης εξέδωσε η ΕΜΥ

broxi

Μπορεί τις τελευταίες μέρες να είχαμε ηλιοφάνεια όμως ο καιρός από το μεσημέρι της Παρασκευής, γίνεται βροχερός, με ισχυρές καταιγίδες, ενώ και η θερμοκρασία θα κάνει ιδιαίτερα χαμηλές «πτήσεις».

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή από το μεσημέρι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και τη δυτική ηπειρωτική χώρα, οι οποίες σταδιακά μέχρι τη νύχτα θα επεκταθούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την υπόλοιπη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, την υπόλοιπη Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Το Σάββατο ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε ολόκληρη τη χώρα αλλά σταδιακά θα ασθενήσουν πρώτα στα δυτικά και μέχρι αργά τη νύχτα στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές.

Την Κυριακή είναι πιθανό οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες να διατηρηθούν μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα ισχυρά και για αυτό θα πρέπει πολίτες και κράτος να πάρουν τα μέτρα τους, ώστε να μην επαναληφθεί το χάος που είχε δημιουργηθεί, πριν λίγες μέρες, στην Αττική, όταν μια ισχυρή καταιγίδα ήταν αρκετή για να πλημμυρίσουν σπίτια και δρόμοι.