Μεταβολή του καιρού στη χώρα μας προβλέπεται από το μεσημέρι της Παρασκευής στη βόρεια Ελλάδα και το Σάββατο και σε νοτιότερες περιοχές με κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).
Αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:
- Στη Μακεδονία από το μεσημέρι της Παρασκευής και μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου, με εξαίρεση την κεντρική Μακεδονία (κυρίως Χαλκιδική) όπου τα ισχυρά φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου.
- Στις Σποράδες το Σάββατο από νωρίς το πρωί μέχρι νωρίς το απόγευμα.
- Στη Στερεά και την Πελοπόννησο το Σάββατο από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι νωρίς το βράδυ.
- Στην Ήπειρο τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου.
Νέο κύμα αστάθειας προβλέπεται τη Δευτέρα, αυτή τη φορά από τη Μαύρη Θάλασσα.
Σάββατο
Στην κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, τη Θεσσαλία και την Εύβοια νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν όμβροι και κυρίως στη Στερεά και την Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες. Η ορατότητα στα δυτικά νωρίς το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 3 με 5 βαθμούς ως προς τις μέγιστες τιμές της.
Κυριακή
Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά.
Δευτέρα
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Δείτε την πρόγνωση με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη.