ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχονται τα πρώτα χιόνια στη Θεσσαλονίκη

Αρκετή συννεφιά θα επικρατήσει και την Παρασκευή στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού στην ΕΡΤ από το Σάκη Αρναούτογλου. Βροχές ή παροδικές μπόρες θα πλήξουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ τα πιο έντονα φαινόμενα θα εντοπίζονται στα ανατολικά και στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, στις περισσότερες περιοχές στα 4 με 5 μποφόρ και η σχετική υγρασία θα παραμείνει αυξημένη. Εξαιτίας των νοτιάδων και της συννεφιάς η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20 βαθμούς στα πεδινά ηπειρωτικά.

Σοβαρή αν και παροδική επιδείνωση του καιρού περιμένουμε το Σάββατο με σφοδρούς ανέμους και ισχυρές βροχές. Τα φαινόμενα θα έχουν πιο έντονο χαρακτήρα στα ανατολικά, νότια και δυτικά τις απογευματινές ώρες.
Στα βόρεια ο παγερός βοριάς θα μετατρέψει τις βροχές σε χιονοπτώσεις, ακόμα και σε πιο χαμηλά υψόμετρα στα 500 με 600 μέτρα που αναμένονται κυρίως στη δυτική Μακεδονία τις απογευματινές ώρες. Τις βραδινές ώρες θα υπάρξουν περάσματα από μπόρες και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ στη βόρεια Ελλάδα μέχρι και για 7 ώρες το μέγιστο, θα υπάρξουν χιονοπτώσεις στην ορεινή και ημιορεινή Ήπειρο, σε όλη σχεδόν τη δυτική Μακεδονία με απαραίτητες καλού κακού και τις αντιολισθητικές αλυσίδες. Ο Βαρδάρης στην Κεντρική Μακεδονία, και στα ορεινά ακόμη και της Θεσσαλονίκης, θα φέρει με τον δυνατό αέρα και χιονόπτωση για 4 με 5 ώρες το πολύ.

Από το ξημέρωμα της Κυριακής ο καιρός αναμένεται να έχει ανοίξει στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Την Παρασκευή στην Αττική αναμένεται αρχικά συννεφιά με πιθανότητα για κάποια ασθενή βροχή, ενώ μετά το μεσημέρι ο καιρός θα ανοίξει με διαστήματα ηλιοφάνειας.
Το βράδυ θα συννεφιάσει ξανά περισσότερο και ενδέχεται να ξεκινήσουν κάποιες τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά και βορειοδυτικά του νομού.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί στα 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 12 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Περιορισμένη ορατότητα με αρκετές ομίχλες θα έχει η Κεντρική Μακεδονία τις πρωινές ώρες. Μετά το μεσημέρι οι συννεφιές θα πυκνώσουν και θα δώσουν τοπικές ασθενείς βροχές. Τις βραδινές ώρες θα υπάρξει ένα πέρασμα από τοπικές βροχές, λίγο πιο έντονες στη Χαλκιδική.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί στα ανοιχτά της Χαλκιδικής στα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 11 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Νωρίτερα σε ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου έκανε λόγο για πτώση της θερμοκρασίας στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο το βράδυ ακόμη και 14 βαθμούς μέσα σε λίγες ώρες.

Αναλυτικά είχε αναφέρει:

«Εως και 14 βαθμούς μέσα σε ένα μόλις οχτάωρο θα ρίξει τη θερμοκρασία ο σφοδρός – παγερός Βαρδάρης στη Θεσσαλονίκη ΤΟ ΒΡΑΔΥ του Σαββάτου καθώς μέχρι και το μεσημερι του Σαββάτου ο νοτιάς που θα επικρατεί θα συγκρατεί τη θερμοκρασια σε σχεδόν ανοιξιάτικα επίπεδα! Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά του νομου Θεσ/νικης και Χαλκιδικής τις βραδινές ώρες του Σαββάτου!»