ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Έρευνα για τον θάνατο του Μητροπολίτη Κοσμά – Τι εξετάζουν οι Αρχές

Έρευνα για τυχόν ευθύνες όσον αφορά στον θάνατο του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά από κορωνοϊό διερευνούν οι Αρχές.

Ο μητροπολίτης πέθανε στον Ευαγγελισμό στις 3 Ιανουαρίου, μετά από πολύημερη νοσηλεία στη ΜΕΘ.

Όπως αναφέρει το sinidisi.gr, η εισαγγελία Αγρινίου εξετάζει εάν υπάρχουν ευθύνες για την καθυστερημένη μεταφορά του στο νοσοκομείο, παρότι είχε εμφανίσει σοβαρά συμπτώματα λόγω Covid 19.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχουν κληθεί άτομα τα οποία αναμένεται να διευκρινίσουν ποιος είχε την ιατρική ευθύνη για την παραμονή του στο σπίτι του από την ημέρα που διαγνώστηκε θετικός, έως τη στιγμή που διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Στόχος της έρευνας είναι να φανεί εάν η παραμονή στο σπίτι ήταν επιλογή συγκεκριμένου προσώπου ή προσώπων, πέραν του ιδίου του Μητροπολίτη, και κατά πόσο αυτή στέρησε χρόνο με αποτέλεσμα τη ραγδαία επιδείνωση της υγείας του που ήταν εξαιρετικά δύσκολο να αναστραφεί.

Ο μητροπολίτης Κοσμάς που ήταν ανεμβολίαστος, εισήχθη αρχικά στο νοσοκομείο Αγρινίου στις 1 Δεκεμβρίου όταν ήδη ήταν πολύ επιβαρυμένη η κατάσταση της υγείας του.

Κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στην Αθήνα και αφού πέρασε 25 ημέρες διασωληνωμένος στη ΜΕΘ Ευαγγελισμού, αποσωληνώθηκε.

Η κατάσταση του ήταν σταθερή αλλά παρέμενε κρίσιμη και τελικά δεν τα κατάφερε.

Στις 13 Δεκεμβρίου πέθανε και η αδερφή του μητροπολίτη.

Και η ίδια ήταν ανεμβολίαστη και με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και διέμενε μαζί με τον αδερφό της, στην οικία τους, στο Αγρίνιο.