ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έσκαψαν για αγωγό της ΕΥΑΘ και βρέθηκαν πάνω σε αρχαία

Ηοδός Ίωνος Δραγουμη στη Θεσσαλονίκη έκλεισε για να γίνουν εργασίες αντικατάστασης αποχετευτικού αγωγού της ΕΥΑΘ. Ωστόσο, τα συνεργεία βρέθηκαν προ εκπλήξεως αφού κατά τη διάρκεια των εργασιών ήρθε στην επιφάνεια αρχαία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του grtimes.gr, πρόκειται για μεγάλο έργο της ΕΥΑΘ, για τις ανάγκες του οποίου θα εφαρμόζονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σταδιακά επί της οδού Ι. Δραγούμη μέχρι τη συμβολή της με την οδό Εγνατία. Σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει πάντα αρχαιολόγος και ακολουθείται συγκεκριμένη διαδικασία.

Ο διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού, Έργων και Ανάπτυξης της ΕΥΑΘ Αλέξανδρος Μεντές δήλωσε σήμερα στον Status FM 107,7 πως γίνεται αντικατάσταση ενός παλιού, δίδυμου αγωγού που από το αντλιοστάσιο στέλνει τα λύματα σε κάποιες άλλες εγκαταστάσεις που βρίσκονται Εγνατία με Βενιζέλου.

Ωστόσο όπως τόνισε ο ίδιος σε κάθε βήμα έρχονται στο φως αρχαιολογικά ευρήματα. «Θα έπρεπε να είχαμε τελειώσει μέχρι την Τσιμισκή. Πέσαμε σε τοίχο περιμένουμε τι θα πουν οι αρχαιολόγοι», δήλωσε χαρακτηριστικά.