ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έσωσαν μωράκι που κατάπιε δαχτυλίδι!

Σε εσπευσμένη διακομιδή βρέφους από τη Σκιάθο στον Βόλο προχώρησαν χθες οι υγειονομικές αρχές, έπειτα από σοβαρό περιστατικό κατάποσης ξένου σώματος.

Το κοριτσάκι, ηλικίας μόλις 9 μηνών, κατάπιε δαχτυλίδι, το οποίο σφηνώθηκε στον φάρυγγά του, γεγονός που προκάλεσε άμεση κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας του νησιού.

Οι γονείς μετέφεραν άμεσα το παιδί στο Κέντρο Υγείας, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν την ανάγκη άμεσης μεταφοράς του σε νοσοκομείο.

Η διακομιδή πραγματοποιήθηκε με ιδιωτικό ταχύπλοο σκάφος,στο οποίο επέβαινε και η μητέρα του βρέφους.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, η γυναίκα υπέστη κρίση πανικού και χρειάστηκε υποστήριξη από το πλήρωμα.

Με τον κατάπλου στο λιμάνι του Βόλου, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε το βρέφος και το μετέφερε στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου του παρασχέθηκε η αναγκαία ιατρική φροντίδα. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η υγεία του παιδιού δεν διατρέχει πλέον κίνδυνο.