ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Έσπασαν» την καραντίνα για να κάνουν… διαρρήξεις!

Παραβίασαν την απαγόρευση κυκλοφορίας για να… παρανομήσουν τέσσετρις έλληνες οι οποίοι όχι μόνο έσπασαν την καραντίνα, αλλά έκαναν και έξι διαρρήξεις σε περιοχή της Λακωνίας.

Τέσσερις Έλληνες, μεταξύ των οποίων ένας ανήλικος, εισέβαλλαν σε καταστήματα και σπίτια στην Σκάλα Λακωνίας και σε μια τοπική κοινότητα του Δήμου Ευρώτα, για να εφοδιαστούν με είδη διατροφής και… αλκοόλ.

Από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί του τμήματος Ευρώτα, εξακριβώθηκε ότι μέσα σε ένα 24ωρο, από τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας ως την Τρίτη, η τετραμελής σπείρα διέπραξε τέσσερις διαρρήξεις σε καταστήματα που ήταν κλειστά λόγω των μέτρων. Τα μέλη της άρπαξαν από αυτά μετρητά ύψους 3.350 ευρώ, φιάλες οινοπνευματωδών ποτών και τρόφιμα, ενώ αποπειράθηκε να τρυπώσει και σε δυο σπίτια.

Οι δράστες ταυτοποιήθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας και με επιχείρηση που οργανώθηκε από τους αστυνομικούς μαζί με την Ο.Π.Κ.Ε. συνελήφθησαν στην Σκάλα δύο από αυτούς ηλικίας 21 και 39 χρόνων που ήδη οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης μες κατηγορίες για σύσταση συμμορίας και κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα, ενώ αναζητούνται ένας 24χρονος και ο ανήλικος.
Εκτός από την ποινική διαδικασία, στους τέσσερις δράστες επιβλήθηκε και πρόστιμο 150 ευρώ στον καθένα για την παραβίαση του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας! Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για την εξακρίβωση τυχόν εμπλοκής τους και σε άλλες διαρρήξεις.