3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εθνικός ύμνος και ζητωκραυγές την ώρα που έβγαινε από την Μητρόπολη το φέρετρο με τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο (BINTEO)

Ολοκληρώθηκε η εξόδιος ακολουθία για τον τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο, ενώ όταν το φέρετρο βγήκε από τη Μητρόπολη, το συγκεντρωμένο πλήθος άρχισε να φωνάζει «Κωνσταντίνος, Κωνσταντίνος, ζήτω ο βασιλιάς» ενώ έψαλαν και τον εθνικό ύμνο. Η οικογένειά του στάθηκε στα σκαλιά της Μητρόπολης και παρακολουθούσε το πλήθος να φωνάζει συνθήματα υπέρ του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Οι γιοί του ήταν οι πρώτοι που έφτασαν εκεί και ακολούθησαν τη σορό του πατέρα τους από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, προς τον ιερό ναό. Τελευταία βάσει πρωτοκόλλου έφτασε η σύζυγός του, Άννα Μαρία, εμφανέστατα συντετριμμένη από τον θάνατο του επί 59 χρόνια συζύγου της, συνοδευόμενη από τη Μαρί Σαντάλ. Ο κόσμος που βρισκόταν εκεί την αποθέωσε και εκείνη ανταπέδωσε με ένα νεύμα.

Ο κόσμος αποθέωσε τόσο τους γιους του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλο, Φίλιππο και Νικόλαο αλλά και τη Σοφία και την Ειρήνη, τις αδερφές του. Η Σοφία συνόδευσε τον επίτιμο βασιλιά της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος, στην εκκλησία και κάθισε δίπλα του για την κηδεία.