ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ετοίμαζαν… εκρηκτική Ανάσταση με μολότοφ!

Ιδιαίτερα εκρηκτική και με… στόχο αστυνομικούς ετοίμαζε την Ανάσταση μία ομάδα 19 πιστών, που συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία της Αγίας Άννας στην Κατερίνη τη νύχτα του Μ. Σαββάτου, μετά από συνεννόηση μεταξύ τους μέσω των social media!
Οι δράστες είχαν σκοπό να μπουν με τη βία στο εσωτερικό του ναού, καθώς οι πόρτες ήταν κλειστές.

Όταν έφτασαν οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., έβρισαν χυδαία τους αστυνομικούς, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή και προσπάθησαν να διαφύγουν. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν επτά από αυτούς μετά από καταδίωξη, ενώ άλλοι τέσσερις ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στο επεισόδιο.
Όμως, από την έρευνα στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας βρέθηκε ένας λοστός τον οποίο σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν για να παραβιάσουν την πόρτα της εκκλησίας, αλλά και 11 βόμβες μολότοφ και 50 κροτίδες που θα πετούσαν κατά των αστυνομικών, αλλά δεν πρόλαβαν γιατί αιφνιδιάστηκαν από την άμεση κινητοποίησή τους.


Οι επτά συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης ο οποίος τους απήγγειλε βαριές κατηγορίες για παραβάσεις των νόμων περί εκρηκτικών υλών και ειδών πυροτεχνίας, απείθεια, εξύβριση, καθώς και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών για την οποία τους επιβλήθηκε το σχετικό πρόστιμο. Στην δικογραφία περιλαμβάνονται και οι τέσσερις που αναζητούνται, με τις ίδιες κατηγορίες.