ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ετοιμάζει το κόμμα της ΑΟΖ ο Φράγκος ;

Μία σειρά από ενέργειες που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα ο Στρατηγός εν αποστρατεία Φραγκούλης Φράγκος αναζωπυρώνουν την συζήτηση για την δημιουργία κόμματος.

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Αρχηγός ΓΕΣ το τελευταίο διάστημα πυκνώνει τις τοποθετήσεις του για το θέμα της ελληνικής ΑΟΖ.

Με έντονα κριτική διάθεση απέναντι σε όσα κυβερνητικά στελέχη αφήνουν να φανεί πως το σενάριο της συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο είναι πιθανό αλλά και προς τον πρωθυπουργό που δεν προχωράει στην ανακήρυξη ΑΟΖ ο Φραγκούλης Φράγκος σχολιάζει πως η προσφυγή στην Χάγη θα σημάνει εκχώρηση κυριαρχίας και σημειώνει για τον EastMed οτι «αν δεν συνοδευθεί με εξαγγελία ανακήρυξης της ΑΟΖ και αποστολή των συντεταγμένων στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν ακυρώνει τις παράνομες συμφωνίες της Άγκυρας.Εάν πας έτσι στη Χάγη είσαι χαμένος εκ προοιμίου».

Το θέμα της ΑΟΖ κυριαρχεί πλέον στις τοποθετήσεις του Στρατηγού ο οποίος μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένος και για τον αγώνα που έδωσε για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού το προηγούμενο διάστημα.

Πλέον πέρα από την ιστοσελίδα του, ο Φραγκούλης Φράγκος βρίσκεται και στα social media, ενώ απέκτησε και κανάλι στο YouTube. Είναι όλα αυτά το προμήνυμα για νέο κόμμα;

Αν και παρόμοια σενάρια έχουν πολλές φορές διαψευστεί στο παρελθόν αυτή την φορά φαίνεται πως στην ζυγαριά μπαίνει και κάτι άλλο. Δηλαδή οι σημαντικές εξελίξεις στα Ελληνο-τουρκικά αλλά και η ηγεμονία που φαίνεται πως άνετα διατηρεί στο πολιτικό σκηνικό η ΝΔ. Αν σε συνθήκες πόλωσης η επιβίωση ενός νέου κόμματος είναι αμφίβολη, στις παρούσες συνθήκες ίσως να είναι πιο εύκολο να «απεγκλωβιστούν» ψηφοφόροι.

Ο Φραγκούλης Φράγκος φαίνεται πως το ζύγισε και αυτό και όπως είπε πρόσφατα πριν από πρίπου δύο μήνες σε ερώτηση που δέχτηκε για τις επομενες εκλογες «αν χρειαστεί το ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ θα μετατραπεί σε κίνημα και σε ότι άλλο σημαίνει».