ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ετοιμάζεται αστυνομική επέμβαση στα γραφεία των ΑΝΕΛ

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ετοιμάζονται να επέμβουν στα γραφεία των ΑΝΕΛ. Συγκεκριμένα, πριν λίγη ώρα κατάληψη στα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Λεωφόρο Συγγρού πραγματοποίησαν τα μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας».

Στην ανακοίνωσή τους μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι προεκλογικά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δήλωνε "εμφατικά ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε καμία επιβολή νέων φόρων, ενώ μετεκλογικά έκανε στροφή 180 μοιρών".

Όπως σημειώνουν η υποκρισία ξεχειλίζει στη στάση των ΑΝΕΛ, όπως και του ΣΥΡΙΖΑ, "οι οποίοι ενώ επί σειρά ετών φαίνονταν να έχουν πλείστες διαφορές μεταξύ τους, με την προοπτική ανάληψης εξουσίας και συγκυβέρνησης, όλα ξεχάστηκαν εν μία νυκτί".

Η ομάδα "Ρουβίκωνας" κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να δυσκολέψει "και τις ζωές των αγωνιστών που βρίσκονται στις φυλακές, εφαρμόζοντας καινοφανή μέτρα, που ούτε η δικτατορία των συνταγματαρχών δεν είχε εφαρμόσει" Στο πλαίσιο αυτό ζητούν την κατάργηση των περιοριστικών όρων σε Αθηνά Τσάκαλου και Εύη Στατήρη, την απελευθέρωση της Μαρίας Θεοφίλου, συντρόφου του Γρηγόρη Πετρακάκου, ενώ διεκδικούν την άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού και την άμεση χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών στο Νίκο Ρωμανό.

Εδώ βλέπετε τις φωτογραφίες από την ιστοσελίδα mpalothia.wordpress.com