ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έβαλαν λουκέτο μόνοι τους οι μαθητές! Κατάληψη σε σχολείο λόγω κορονοϊού

Υπό κατάληψη τελεί το 2ο λύκειο Ναυπάκτου λόγω του ότι βρίσκεται κοντά στην Πάτρα, όπου είναι αυξημένα τα κρούσματα κορονοϊού.

Μερίδα μαθητών αποφάσισαν να βάλουν λουκέτο, με αφορμή τον κορονοϊό και την αντιμετώπιση του φαινομένου στην πόλη της Ναυπάκτου, ακόμα και εάν έως ώρας δεν έχει παρουσιαστεί κάποιο επίσημο κρούσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του emprosnews.gr η διεύθυνση του σχολείου ήρθε προ τετελεσμένων γεγονότων καθώς με την προσέλευση των εκπαιδευτικών σε αυτό, διαπιστώθηκε πως η είσοδος δεν ήταν εφικτή. Ο μαθητές είχαν κολλήσει μάλιστα στην είσοδο και μία ανακοίνωση στην οποία αναφέρονταν στα αιτήματά τους, εστιάζοντας στο θέμα του κορονοϊού.

Σημειώνουν πως η Ναύπακτος γειτνιάζει με την πόλη της Πάτρας όπου έχουν παρθεί πιο δραστικά μέτρα πλέον για την εξάπλωση του φαινομένου, ενώ τονίζουν πως πολλοί εκπαιδευτικοί τους κατοικούν στην Αχαϊκή πρωτεύουσα, με ότι συνεπάγεται αυτό. Ζητούν την άμεση διακοπή της λειτουργίας του σχολείου, καθώς και του συνόλου των εκπαιδευτικών μονάδων, την απολύμανση των εγκαταστάσεων, αλλά και τη δρομολόγηση της εξ’ αποστάσεων εκπαίδευσης. Στο σχολείο λίγο αργότερα έφτασε ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ντίνος Τσουκαλάς, καθώς και η κ. Μουσγά, Δ/ντρια του Κέντρου Υγείας, προκειμένου να ενημερώσουν τους μαθητές για το καθεστώς που ισχύει σήμερα βάσει των οδηγιών που έχουν δοθεί σε κεντρικό επίπεδο, χωρίς όμως τελικά να γίνει συνάντηση μαζί τους.  Το σύνολο των μαθητών έχει ενημερωθεί για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ατομική τους υγιεινή, και εγγράφως, ενώ στο σχολείο έχουν τοποθετηθεί και αντισηπτικά σε κάθε τάξη, βάσει των οδηγιών που έχουν δοθεί.