ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έβγαλαν μαχαίρι σε 17χρονο μέρα μεσημέρι για να του κλέψουν το κινητό

Σκηνές βγαλμένες από τις φαβέλες του Ρίο ντε Τζανέιρο, κατέγραψε κάμερα κλειστού κυκλώματος στο Ίλιον, αργά το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής.

Όπως φαίνεται στο βιντεοληπτικό υλικό που δημοσιεύει το protothema.gr ο οδηγός ενός αυτοκινήτου πατάει απότομα το φρένο και σταματά το όχημα του. Μέσα απ’ αυτό πετάγονται δυο νεαροί άντρες, ο οδηγός του αυτοκινήτου και ο συνοδηγός. Στο απέναντι πεζοδρόμιο ένας άλλος νεαρός ηλικίας 17 ετών τους παρατηρεί με αποσβολωμένο βλέμμα.

Οι δυο επιβαίνοντες στο όχημα ορμούν καταπάνω του και πριν προλάβει να αντιδράσει βγάζουν μαχαίρι και τον απειλούν να τους παραδώσει το κινητό του. Ο ανήλικος, φανερά τρομοκρατημένος δεν αντιστέκεται.

«Τον έναν εκ των δύο τον έχει ξαναδεί στο Ίλιον» λέει γείτονας του θυματος στο Protothema.gr. Οι δυο ληστές τον τραμπουκίζουν και του αρπάζουν το κινητό τηλέφωνο. Μπαίνουν στο αυτοκίνητο τους και εξαφανίζονται.

Ο νεαρός επιστρέφει στο σπίτι του και ενημερώνει την οικογένεια του για το περιστατικό. «Μας έχει σοκάρει το ποσο απλά έγιναν όλα και τόσο γρήγορα σε μια ήρεμη γειτονιά υπό το φως του ήλιο. Δεν είχε καν νυχτώσει» λέει ένας άλλος γείτονας.

«Πως θα προστατέψουμε τα παιδια μας από αυτά τα παραβατικά στοιχεία που έχουν γίνει τρόμος και φόβος στην περιοχή;» διερωτάται. Οι δυο δράστες συνεχίζουν να κυκλοφορούν ελεύθεροι και συνεχίζουν ανενόχλητοι την παραβατική τους δράση.

«Μα για ενα κινητό τηλέφωνο να βγάλουν μαχαίρι;» λέει ενοικος της διπλανής πολυκατοικίας. «Σήμερα το κινητό, αύριο ποιος ξέρει τι. Από τη στιγμή που έχουν τέτοιο θράσος το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το επαναλάβουν», απαντά ένας άλλος γείτονας.