ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Εξαδάκτυλος: Να εμβολιαστούν άμεσα οι άνω των 55 ετών για να αντιμετωπίσουμε την μετάλλαξη Δέλτα!

«Οι εμβολιασμένοι προστατεύονται σε ένα ποσοστό 88% από την ινδική μετάλλαξη. Αυτό σημαίνει ότι από τους 100 εμβολιασμένους, οι 12 δεν έχουν άμυνα, οι 88 έχουν άμυνα έναντι της μετάλλαξης «Δέλτα», για αυτό πρέπει να σπεύσουν όλοι να εμβολιαστούν», τόνισε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, σημειώνοντας ότι η ινδική μετάλλαξη μεταδίδεται πολύ γρήγορα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, σημείωσε ότι «όταν αύριο-μεθαύριο τα νοσοκομεία θα ξαναγεμίσουν από ασθενείς με κορωνοϊό, που θα γεμίσουν από αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, σημαίνει ότι οι υπόλοιποι ασθενείς δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν, όπως γινόταν εδώ και πολλούς μήνες, πχ. κάποιος που ήθελε να κάνει μια επέμβαση και περίμενε πολλούς μήνες».

«Είναι μια νόσος που μεταδίδεται ταχύτατα και επηρεάζει την ζωή όλων μας. Οι άνω των 55 ετών πρέπει να σπεύσουν να εμβολιαστούν όλοι, το χρωστούν στον εαυτό τους και στην κοινωνία, το χρωστούν στα παιδιά και στα εγγόνια τους, δεν μπορεί να ζητάμε από μαθητές και φοιτητές να εμβολιαστούν, ενώ αυτοί που έχουν το πρόβλημα να μην εμβολιάζονται», πρόσθεσε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού συλλόγου τόνισε ότι θα είναι κρίμα για τη χώρα μας να μπει ξανά σε καθεστώς lockdown όταν πλέον υπάρχει η επιλογή του εμβολιασμού. «Θα είναι πολύ κρίμα η χώρα μας να ξαναμπεί σε αυτήν την δίνη, ενός lockdown, ενώ έχουμε την δυνατότητα να το αντιμετωπίσουμε με άλλους όρους και ενώ έχουμε και το προνόμιο να έχουμε εμβόλιο και αν επιλέγουμε ποιο εμβόλιο θα κάνουμε».

Όσον αφορά στο θέμα της μάσκας, που από χθες δεν είναι υποχρεωτική σε ανοιχτούς χώρους, ο κ. Εξαδάκτυλος συνέστησε στους πολίτες να συνεχίσουν να τις φοράνε σε περιοχές με μεγάλη πυκνότητα κόσμου και συνθήκες συνωστισμού.