ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Εξαδάκτυλος: Νέα άρση στα μέτρα μόνο από 1 Απριλίου έως τέλη Αυγούστου

Νέα άρση στα μέτρα για τον κορωνοϊό αναμένεται να γίνει το επόμενο διάστημα, όπως έχει αποκαλύψει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Στη νέα άρση των μέτρων αναφέρθηκε, μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» στο Open ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος σχολιάζοντας χαρακτηριστικά πως «έχουμε πολλά μέτρα δημόσιας υγείας και εξετάζουμε την άρση τους».

Πρόσθεσε πως πρέπει «να κάνουμε οικονομία δυνάμεων μήπως ξαναχρειαστούν», ενώ συμπλήρωσε πως «το χρονοδιάγραμμα άρσης των μέτρων είναι από 1 Απριλίου μέχρι τέλος Αυγούστου». Τα μέτρα που αναμένεται να αρθούν το επόμενο διάστημα είναι οι μάσκες και τα self test στα σχολεία.

Από τη δική του πλευρά ο Νίκος Τζανάκης, καθηγητής Πνευμονολογίας και αντιπρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, τόνισε πως η κορύφωση στα κρούσματα κορωνοϊού αναμένεται την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου. «Δεν θα αυξηθούν διασωληνώσεις και θάνατοι», τόνισε αλλά συμπλήρωσε πως είναι «δύσκολο τον Απρίλιο να πέσουμε κάτω από διψήφιο αριθμό θανάτων την ημέρα». Εξήγησε πως οι ευάλωτες ομάδες πρέπει να κάνουν και τέταρτη δόση του εμβολίου ενώ είπε πως το Πάσχα θα είναι «περίπου κανονικό».