ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Εξαδάκτυλος: Όσοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν να αναλάβουν τις ευθύνες!

Την αναγκαιότητα του εμβολιασμού τόνισε, για ακόμα μία φορά ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, σημειώνοντας παράλληλα πως είναι δύσκολο και ατελέσφορο στην εφαρμογή το μέτρο της υποχρεωτικής μάσκας.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, για το αν μπορεί να αποφασιστεί εκ νέου η υποχρεωτική χρήση μάσκας, είπε πως «αυτό και να το αποφασίσουμε, θα είναι δύσκολο στην εφαρμογή του γιατί είμαστε μέσα στο καλοκαίρι και είναι ένα μέτρο το οποίο είναι ούτως ή άλλως δύσκολο».

«Και έχω και την αίσθηση πως είναι εκτός από δύσκολο, και ατελέσφορο. Αυτή τη στιγμή να επικεντρωθούμε όλοι στο να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί και κυρίως να πειστούν για να εμβολιαστούν τάχιστα οι συμπολίτες μας άνω των 50 ετών που δεν το έχουν πράξει, πράγμα που μπορεί να γίνει μέσα σε έξι ημέρες. Και αυτό αλλάζει τελείως το τοπίο μέσα στο οποίο ζούμε και κινούμαστε, αλλά και τις προοπτικές του 4ου κύματος», ξεκαθάρισε.

Για όσους δηλώνουν ότι τάσσονται ενάντια στον εμβολιασμό, ο Πρόεδρος του ΠΙΣ ανέφερε ότι «αυτοί οι οποίοι έχουν δεδομένη άποψη, πρέπει να βγουν και να πουν ευθαρσώς ότι δεν θέλουν να εμβολιαστούν και να αναλάβουν τις ευθύνες. Οι υπόλοιποι πρέπει να εμβολιαστούν κανονικά. Ο μόνος τρόπος είναι να εμβολιαστούμε. Αυτό έκαναν στην Βρετανία και χθες είχαν 25.000 κρούσματα με 5 νεκρούς ή αντίστοιχα στο Ισραήλ».

Παράλληλα, ο κ. Εξαδάκτυλος εξέφρασε την άποψη ότι τα «μέτρα θα είναι ατελέσφορα αν δεν είναι πολύ ισχυρά αλλά δεν υπάρχει λόγος να ληφθούν τέτοιου είδους. Για αυτό επιμένουμε διαρκώς ότι η λύση του προβλήματος είναι να εμβολιαστούν οι άνω των 50 τις επόμενες ημέρες».