ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Έξαλλη η Παγώνη με τις «ΜΕΘ για VIPS»:«Λυπάμαι πάρα πολύ για τη συκοφαντία»

Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, σχετικά με την ύπαρξη «κρατημένων ΜΕΘ για VIPS». Συγκεκριμένα ο κύριος Γιαννάκος δήλωσε πως υπάρχουν κλειστές κλίνες ΜΕΘ, που παραμένουν κενές αν και υπάρχει ανάγκη για διασωλήνωση ασθενών.

Η Ματίνα Παγώνη σχολίασε τις συγκεκριμένες δηλώσεις μιλώντας στο Live News, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τη συγκεκριμένη είδηση: «Λυπάμαι πάρα πολύ για τη συκοφαντία εναντίον των συναδέλφων μου, των γιατρών οι οποίοι βρίσκονται στη ΜΕΘ».

«Δεν είναι δυνατόν -και το γνωρίζετε όλοι- μετά τις μάχες που έχουμε δώσει 2 χρόνια αυτή τη στιγμή να αναφέρεται ότι υπάρχουν γιατροί που κάνουν επιλογές και έχουν κρεβάτια κενά τα οποία κρατάνε. Όταν εμείς έχουμε διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ covid ασθενείς για να μπουν VIP» σχολίασε η κυρία Παγώνη.

Συνεχίζοντας, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, είπε: «Εγώ δεν έχω καμία τέτοια καταγγελία σαν ΕΙΝΑΠ, δεν μπορώ να δεχθώ να καταγγέλλονται οι συνάδελφοί μου, γιατί η διαδικασία είναι η εξής: Υπάρχουν οι λίστες σε όλα τα νοσοκομεία των ασθενών οι οποίοι έχουν διασωληνωθεί βάσει των κριτηρίων που πρέπει να διασωληνωθούν.

Είναι εκτός ΜΕΘ και αμέσως ειδοποιούμαστε από το νοσοκομείο όταν υπάρχει θάνατος και υπάρχει κενό κρεβάτι ή εξιτήριο και αμέσως μετακινείται ο ασθενής τον οποίο έχουμε διασωληνώσει. Δεν υπάρχει γιατρός ο οποίος έχει δώσει όρκο Ιπποκράτη και πραγματικά κρατάει κρεβάτια αυτή τη στιγμή, σε αυτόν τον πόλεμο που ζούμε και δίνουμε όλοι, για να μπει κάποιος ασθενής τον οποίο εσείς γιατί εγώ δεν διαχωρίζω τους ασθενείς σε VIP και οι οποίοι είναι δεύτερης κατηγορίας.

Για να μπεις σε μια Μονάδα σε ένα κρεβάτι υπάρχουν κάποια κριτήρια. Διασωληνώνεσαι βάσει των κριτηρίων και μετά πας σε κρεβάτι που αδειάζει.

Μπροστά στα θέματα της υγείας δεν υπάρχουν ασθενείς για εμάς τους γιατρούς vip ή οτιδήποτε άλλο. Και να σταματήσουν πλέον αυτές οι κατηγοριοποιήσεις των ασθενών γιατί είναι ντροπή, μπροστά στον πόνο που έχει κάθε οικογένεια και μπροστά στο θάνατο και στη ζωή που παίζουμε να αναφερόμαστε σε τέτοια περιστατικά».