ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης ναρκωτικών στην Καβάλα

Σπείρα που διακινούσε κάνναβη και κοκαΐνη εξαρθρώθηκε στην Καβάλα, όπου συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί και δύο Έλληνες μαζί με δυο περιστασιακούς συνεργούς τους.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών διαπίστωσαν ότι ηγετικό ρόλο στη σπείρα είχε ένας από τους αλλοδαπούς που αναλάμβανε την αποθήκευση των ναρκωτικών, ενώ οι άλλοι τρεις ασχολούνταν με τη μεταφορά και την διακίνηση τους. Με την καθοδήγηση ενός μέλους της σπείρας, οι δυο Έλληνες περιστασιακοί συνεργοί τη Δευτέρα  μετέφεραν από τη Θεσσαλονίκη ποσότητα κάνναβης με Ι.Χ. αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα και την έκρυψαν στο δάσος.
Οι δράστες εντοπίστηκαν στο σημείο κατά την διάρκεια επιχείρησης που εκτελέστηκε με τη συνδρομή αστυνομικών του σταθμού Νέας Περάμου και της Ο.Π.Κ.Ε..

Οι αστυνομικοί βρήκαν ένα σάκο που περιείχε 24 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους δυο κιλών και 908 γραμμαρίων, ένα κουτί με 16 «φιξάκια» κοκαΐνης συνολικού βάρους 17,4 γραμμαρίων και μια ηλεκτρονική ζυγαριά.
Στα σπίτια των δραστών κατασχέθηκαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, μέσα για τη νόθευση ναρκωτικών, μια ηλεκτρονική ζυγαριά, τρεις μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, δυο μπουφάν, τρία κράνη μηχανής και 3.945 ευρώ.

Οι έξι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών και παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών κατά περίπτωση, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.