ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξαρθρώθηκε συμμορία που αφαιρούσε καταλύτες από πολυτελή αυτοκίνητα

Σαράντα πέντε κλοπές καταλυτών από πολυτελή αυτοκίνητα σε περιοχές των νοτίων προαστίων διέπραξε, σύμφωνα με την Αστυνομία, συμμορία που εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν, στον Άλιμο, τέσσερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας συνεργός τους.

Οι δράστες από τον περασμένο Φεβρουάριο είχαν συστήσει συμμορία, που αφαιρούσε καταλύτες από πολυτελή αυτοκίνητα στις περιοχές Ηλιούπολης, Αλίμου, Ελληνικού, Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Βούλας και Βάρης. Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της συμμορίας πήγαιναν τις πρώτες πρωινές ώρες, από το Ζεφύρι όπου διέμεναν, στα νότια προάστια και αναζητούσαν πολυτελή οχήματα, κατά κύριο λόγο τύπου τζιπ. Αφού τα εντόπιζαν, αφαιρούσαν τους καταλύτες τους.

Στη συνέχεια οι καταλύτες παραδίδονταν σε μέλος που ήταν επιφορτισμένο με την περαιτέρω διάθεσή τους σε εταιρείες ανακύκλωσης, αποκομίζοντας περίπου 350 ευρώ ανά καταλύτη.

Από τις αστυνομικές έρευνες που διενεργήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Εργαλείο για κλοπή και αφαίρεση καταλυτών, ανυψωτικός γρύλος, 3 καταλύτες και εξαρτήματα αυτών, καραμπίνα, κάμερες καταγραφής εξωτερικού χώρου και το χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ.

Σημειώνεται, ότι η πλειονότητα των μελών έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

eleftherostypos.gr