ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έξι συλλήψεις για ναρκωτικά σε αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας και τη Δυτική Αττική

Σε έξι συλλήψεις προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν χθες (1/2), στο κέντρο της Αθήνας και τη Δυτική Αττική για τον εντοπισμό ναρκωτικών και εξαρτησιογώνων ουσιών.

Ειδικότερα, η πρώτη επιχείρηση κατά των ναρκωτικών πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, κυρίως περιμετρικά της πλατείας Ομονοίας και των οδών Μενάνδρου, Αγίου Κωνσταντίνου, Ιεροθέου και Ξούθου, εκεί όπου έγιναν οι 4 πρώτες συλλήψεις.

Συνελήφθησαν αλλοδαποί και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και της εισόδου και διανομής τους στη χώρα.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

215.2 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,1,6 γραμμάρια ηρωίνης,10 ευρώ, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και3 κινητά τηλέφωνα.
Στη δεύτερη επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Αττικής, στην περιοχή των Άνω Λιοσίων, συνελήφθησαν δύο άτομα (άνδρας – γυναίκα), για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνεται ακόμα μια γυναίκα, τα στοιχεία της οποίας έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

337 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,20 φαρμακευτικά δισκία, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,2 κινητά τηλέφωνα, συσκευή καταγραφής εικόνας,2 κάμερες ασφαλείας και πλήθος νάιλον συσκευασιών.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι ειδικές δράσεις της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών πρόκειται να συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ