ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξιχνιάστηκαν δυο ληστείες και δέκα κλοπές στην Εύβοια

Εξιχνιάστηκαν, έπειτα από έρευνα των αστυνομικών της Ασφαλείας Χαλκίδας, μία ληστεία σε βάρος ηλικιωμένων μέσα στο σπίτι τους και τρεις διαρρήξεις σε σπίτια και σε σταθμευμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο σε περιοχές της Εύβοιας και ταυτοποιήθηκαν δυο από τους δράστες, ένας από τους οποίους είναι ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης.

Πρόκειται για έναν 37χρονο Ρομά που είχε συλληφθεί στις 19 Δεκεμβρίου του 2023 για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία και κλοπές σε περιοχές της Βοιωτίας. Τότε, είχαν εξιχνιαστεί από την έρευνα της Ασφαλείας Θηβών και των τμημάτων Ορχομενού και Τανάγρας μια ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης μέσα στο σπίτι της, αλλά και επτά κλοπές και μια απόπειρα που είχαν διαπράξει από τις 24 Σεπτεμβρίου ως τις 10 Δεκεμβρίου του 2023 σε επιχειρήσεις, σπίτια, σταθμευμένα οχήματα και σε βάρος μιας πεζής, με λεία χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, εξαρτήματα οχημάτων και άλλα αντικείμενα η αξία των οποίων ξεπερνά τα 12.000 ευρώ.

Τα αποτυπώματα του 37χρονου και άλλου ενός Ρομά μέλους της σπείρας, όπως και ενός ακόμη τα στοιχεία του οποίου ερευνώνται, είχαν βρεθεί τότε στο Ι.Χ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του κρατούμενου, το οποίο κατασχέθηκε κατά την σύλληψή του. Έτσι, ταυτοποιήθηκαν για τη ληστεία και τις τρεις κλοπές που είχαν γίνει στο διάστημα από τις 21 Νοεμβρίου ως τις 9 Δεκεμβρίου του 2023.

Σε βάρος τους και σε βάρος του άγνωστου συνεργού τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας, ληστεία και διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την εξιχνίαση και άλλων περιπτώσεων.