ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξιχνιάστηκε αιματηρή ληστεία – Σακάτεψαν στο ξύλο τον σεκιουριτά

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση ένοπλης ληστείας, σε εταιρεία στην περιοχή του Καλοχωρίου, τα ξημερώματα της 23ης Αυγούστου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, ύστερα από μεθοδική αστυνομική έρευνα, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες πέντε άνδρες, ηλικίας 24, 17, 25, 19 και 25 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι αφού διέρρηξαν την εταιρεία και άρπαξαν χρηματικό ποσό, παρέσυραν και ξυλοκόπησαν τον υπάλληλο φύλαξης της επιχείρησης, ενώ αφαίρεσαν και το όχημά του. Οι φερόμενοι ως δράστες διέρρηξαν την εταιρεία, αφαίρεσαν χρήματα και ένα κινητό τηλέφωνο, ακολούθως προκάλεσαν φθορές τόσο στη συγκεκριμένη επιχείρηση, όσο και στα γραφεία άλλης, συστεγαζόμενης εταιρείας.

Κατά τη διαφυγή τους με αυτοκίνητο, έγιναν αντιληπτοί από τον υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης, που εργαζόταν στην εν λόγω επιχείρηση, τον οποίο αφού παρέσυραν με το όχημά τους τραυματίζοντάς τον, του προκάλεσαν ισχυρά χτυπήματα στο πρόσωπο και στο σώμα με μεταλλικά αντικείμενα, ενώ κατά την αποχώρησή τους αφαίρεσαν και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του. Το όχημα ανευρέθηκε λίγες ώρες αργότερα και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Σε βάρος των πέντε σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία τετελεσμένη με ιδιαίτερη σκληρότητα και βία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κλοπή κατά συναυτουργία και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Από τα πέντε άτομα που ταυτοποιήθηκαν, οι δύο συνελήφθησαν χθες το πρωί για άλλα αδικήματα – καθώς για τα παραπάνω αδικήματα παρέλθει το αυτόφωρο – ύστερα από επιχείρηση ερευνών που έκαναν αστυνομικοί στα σπίτια των φερομένων ως δραστών στην περιοχή των Διαβατών.

Για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και αντίσταση συνελήφθη ο 24χρονος, στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο δενδρύλλια κάνναβης, καθώς και τα ρούχα που φορούσε κατά τη διάπραξη της ληστείας, ενώ για απείθεια συνελήφθη ο 17χρονος. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.