ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξιχνιάστηκε η ληστεία της… ντουλάπας!

Λύση στο μυστήριο με την ληστεία της… ντουλάπας, έδωσαν οι αρχές, με «οδηγό» τα αποτυπώματα και το γενετικό υλικό, που αποκάλυψαν τα στοιχεία ταυτότητας και των πέντε Ελλήνων κακοποιών που συμμετείχαν στη ληστεία σε βάρος δυο ηλικιωμένων αδελφών στην κοινότητα Σοφό του Δήμου Κιλελέρ στη Λάρισα με λεία μια… ντουλάπα  γεμάτη χρήματα!
Η ληστεία είχε γίνει το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, όταν οι δράστες που δεν είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, έσπασαν την κεντρική είσοδο της μονοκατοικίας όπου κατοικούν ένας 65χρονος και η 79χρονη αδελφή του, τους ακινητοποίησαν και σήκωσαν από το υπνοδωμάτιο μια παλιά μεταλλική ντουλάπα στην οποία φύλαγαν 10.000 ευρώ, χρυσαφικά αξίας 2.000 ευρώ και διάφορα έγγραφα.

Την φόρτωσαν σε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν χρησιμοποιώντας και δεύτερο. Το ένα βρέθηκε το ίδιο βράδυ εγκαταλελειμμένο στη διασταύρωση του Ζαππείου και οι ειδικοί της Σήμανσης κατάφεραν να βρουν αξιοποιήσιμα ίχνη.
Αρχικά, την περασμένη Πέμπτη, έφτασαν στην ταυτοποίηση δυο νεαρών ηλικίας 18 και 21 χρόνων, ενώ χθες ταυτοποιήθηκαν ακόμη τρεις δράστες, δύο 29χρονοι και ένας 27χρονος. Σε βάρος όλων έχει σχηματιστεί δικογραφία για ληστεία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, όμως δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.