ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξιχνιάστηκε ο εμπρησμός αγροτικού φορτηγού στο Ηράκλειο! Χειροπέδες σε δράστη και ηθικό αυτουργό

Στην εξιχνίαση υπόθεσης εμπρησμού ενός αγροτικού φορτηγού που ήταν σταθμευμένο στις Μοίρες του Ηρακλείου, τα ξημερώματα της Κυριακής προχώρησαν οι αστυνομικοί του τμήματος Φαιστού, οι οποίοι πέρασαν χειροπέδες στον 38χρονο φυσικό αυτουργό και σε έναν 39χρονο επιχειρηματία από την περιοχή της Μεσαράς που τον πλήρωσε για να το πυρπολήσει.

Μια κάμερα είχε καταγράψει τον δράστη να πλησιάζει το φορτηγάκι με τα χαρακτηριστικά του καλυμμένα με την κουκούλα της ζακέτας του, να ρίχνει εύφλεκτο υγρό στην μπροστινή αριστερή ρόδα και να βάζει φωτιά με έναν αναπτήρα. Δευτερόλεπτα αργότερα, το αγροτικό τυλίχθηκε στις φλόγες και καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ ο εμπρηστής εξαφανίστηκε σκυμμένος για να μην καταγραφεί.

Όμως, οι αστυνομικοί εξέτασαν υλικό από δεκάδες κάμερες της περιοχής και ακολούθησαν την διαφυγή του εμπρηστή με το μηχανάκι του, με το οποίο έφτασε στο σπίτι του. Εκεί τον βρήκαν την Τρίτη, του πέρασαν χειροπέδες και κατέσχεσαν το δίκυκλο και τα ρούχα που φορούσε όταν πυρπόλησε το όχημα. Ο 38χρονος, που είναι χρήστης ναρκωτικών, παραδέχθηκε ότι έβαλε φωτιά στο φορτηγάκι για να πάρει ως αμοιβή 500 ευρώ που του είχε υποσχεθεί ο 39χρονος επιχειρηματίας και να εξασφαλίσει τη δόση του.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τον ηθικό αυτουργό, ο οποίος αναγκάστηκε να ομολογήσει πως είχε πληρώσει τον 38χρονο για να προκαλέσει εμπρησμό στο αγροτικό, με τον ιδιοκτήτη του οποίου είχε διαφορές. Και οι δυο οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου με κατηγορίες για εμπρησμό και ηθική αυτουργία σε αυτόν, κατά περίπτωση.