ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξιχνιάστηκε τεράστια υπόθεση μαστροπείας με εμπλεκόμενους υπαλλήλους του Δήμου

Εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Κέρκυρας και το Εσωτερικών Υποθέσεων η δράση ατόμων που εμπλέκονται σε σωρεία εγκληματικών δραστηριοτήτων στην Κέρκυρα και κυρίως στο χώρο του trafficking και της μαστροπείας. Στην υπόθεση αυτή εμπλέκονται και τρεις υπάλληλοι του Δήμου Κέρκυρας, που παρείχαν έναντι αμοιβής άδειες λειτουργίας στα νυχτερινά κέντρα ενός εκ των εμπλεκομένων επιχειρηματιών με μαγαζιά στα πέριξ της πόλης.

 

Η υπόθεση αφορά την εγκληματική δράση 25 ατόμων, που ενέχονται, κυρίως σε υποθέσεις σωματεμπορίας, μαστροπείας και παράνομων αδειοδοτήσεων καταστημάτων στην Κέρκυρα. Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε προχθές στην Κέρκυρα, συνελήφθησαν 16 άτομα, ηλικίας από 21 έως 60 ετών, εκ των οποίων 11 Έλληνες και 5 αλλοδαποί, (υπήκοοι Αιθιοπίας, Ρουμανίας, Αλβανίας και Ρωσίας).

Στην επιτυχή έκβαση της επιχείρησης συνέβαλαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας και του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σωματεμπορίας, της σύστασης συμμορίας, της ληστείας και βιασμού, της σεξουαλικής εκμετάλλευσης, της δωροδοκίας, της δωροληψίας, της παράβασης καθήκοντος, της πλαστογραφίας, της ψευδούς βεβαίωσης, της υπεξαίρεσης και της νόθευσης εγγράφων.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται επιπλέον, 9 άτομα, εκ των οποίων τέσσερις Έλληνες και πέντε αλλοδαποί βουλγαρικής, αλβανικής και ουγγρικής καταγωγής. Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης και πολύμηνης έρευνας που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, επετεύχθη η διακρίβωση όλου του εύρους των επιμέρους παράνομων δραστηριοτήτων, στις οποίες εμπλέκονται οι κατηγορούμενοι.

Πιο συγκεκριμένα, το κύριο μέρος της εγκληματικής δράσης των κατηγορουμένων εντοπίστηκε σε κέντρα νυκτερινής διασκέδασης στην Κέρκυρα, όπου ορισμένοι εκ των κατηγορούμενων δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην εξώθηση και προαγωγή στην πορνεία γυναικών, από την Ουγγαρία και την Βουλγαρία. Τις γυναίκες είχαν προηγουμένως προωθήσει στην Ελλάδα αλλοδαποί συνεργοί τους και εν συνεχεία, εμφανίζοντας τες ως εργαζόμενες ή ως θαμώνες των καταστημάτων, τις εκμεταλλεύονταν αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος.

Παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση μίας 29χρονης Βουλγάρας, που αποτέλεσε θύμα σωματεμπορίας από τρεις εκ των εμπλεκομένων ομοεθνών της, ενώ φερόταν να εργάζεται σε καταστήματα νυκτερινής διασκέδασης στην Κέρκυρα. Επιπλέον, η 29χρονη έπεσε θύμα κατ’ εξακολούθηση βιασμού από έναν από τους συλληφθέντες. Οι κατηγορούμενοι για την επίτευξη του σκοπού τους και με τη βοήθεια συνεργατών τους, προσέγγιζαν ως πελάτες διάφορους παραθεριστές σε διάφορα τουριστικά σημεία της Κέρκυρας, και τους έπειθαν να μεταβούν για διασκέδαση στα καταστήματα-κέντρα διασκέδασης που διαχειρίζονταν.

Ειδικότερα κατά την διάρκεια της εξάμηνης διερεύνησης της υπόθεσης, διαπιστώθηκαν δύο περιπτώσεις μαστροπείας, όπου εμπλέκονται κάποιοι από τους κατηγορούμενους. Παράλληλα, στο πλαίσιο των ερευνών προέκυψαν περιπτώσεις δωροδοκίας και δοσοληψίας για δύο τουλάχιστον άδειες λειτουργίας νυχτερινών κέντρων διασκέδασης στα πέριξ της πόλης της Κέρκυρας.

Συγκεκριμένα, ένας 38χρονος Έλληνας, που εμπλέκεται και στις προαναφερόμενες περιπτώσεις σωματεμπορίας-μαστροπείας, με τη συνδρομή υπαλλήλων του Δήμου Κέρκυρας, ηλικίας 51,43 και 47 ετών, έναντι χρηματικών ανταλλαγμάτων, πέτυχε την επίσπευση έκδοσης άδειας λειτουργίας σε κατάστημα συνιδιοκτησίας του, ενεργώντας για λογαριασμό των μισθωτών του καταστήματος. Το ίδιο έπραξε και για την έκδοση άδειας λειτουργίας καταστήματος σε οικογενειακή του επιχείρηση- κέντρο διασκέδασης.

Ένα άλλο μέρος της διαπιστωμένης παράνομης δραστηριότητας αποτελεί υπόθεση ληστείας στις αρχές Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, σε βάρος μίας 24χρονης Ελληνίδας, που εργαζόταν σε καταστήματα διασκέδασης ορισμένων εκ των κατηγορουμένων. Δράστες ήταν δύο υπήκοοι Αλβανίας, 28 και 40 ετών, οι οποίοι αφαίρεσαν από την 24χρονη το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ.

Σε νομότυπες έρευνες, που έγιναν στις οικίες των εμπλεκομένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν  τρία κυνηγετικά όπλα χωρίς άδεια, ένα πυροβόλο πιστόλι με γεμιστήρα και 5 φυσίγγια, ένα αεροβόλο όπλο, 3.470.000 ρούβλια και 2.794 ευρώ,  ηλεκτρονικές συσκευές, δύο κουτιά με αμπούλες αναβολικών ουσιών, 70 περίπου γραμμάρια άγνωστης ουσίας, υπηρεσιακή σφραγίδα του Δήμου Κερκυραίων και πλήθος άλλων σφραγίδων, πιστοποιητικά υγείας με την υπογραφή ιατρών, ασυμπλήρωτα εξιτήρια, 44 ιατρικές βεβαιώσεις ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων ιατρικών βεβαιώσεων, καθώς και άλλα αντικείμενα.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα επίμαχα κέντρα νυκτερινής διασκέδασης στην Κέρκυρα προέκυψαν παραβάσεις ως προς την νομιμότητα απασχόλησης τριών αλλοδαπών γυναικών και ενός Έλληνα. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές και ανακριτικές Αρχές.

πηγή : /news247.gr