ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έξοδος Καθαράς Δευτέρας: Στο «κόκκινο» Αττική Οδός και Κηφισός

Ξεκίνησε η μεγάλη έξοδος των εκδρομέων του τριημέρου των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας, που αναμένεται να κορυφωθεί το βράδυ της Παρασκευής αλλά και το πρωί του Σαββάτου.

Με προβλήματα πραγματοποιείται ήδη η κυκλοφορία στις μεγάλες οδικές εξόδους όπως την Αττική Οδό, τον Κηφισό αλλά και εντός της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, καθυστερήσεις σημειώνονται στην Αττική Οδό, στο ρεύμα προς Ελευσίνα, άνω των 30′ από κόμβο Κάντζας έως κόμβο Μεταμόρφωσης (έξοδος για Λαμία). Καθυστερήσεις και στην Περιφερειακή Υμηττού 25′-30′ από κόμβο Αγ. Παρασκευής έως κόμβο Μεταμόρφωσης (έξοδος για Λαμία).

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., κίνηση παρατηρείται και στα δύο ρεύματα του Κηφισού, από Αττική Οδό έως Ιερά Οδό στην άνοδο και από την Αττική Οδό μέχρι την Παραλιακή στην κάθοδο.

Με δυσκολία η κίνηση στην άνοδο της Κηφισίας, από την Πανόρμου μέχρι και τη Φιλοθέη, στη Λεωφόρο Ποσειδώνος από Αλίμου έως Καραϊσκάκη, στο ρεύμα προς Πειραιά, αλλά και στο κέντρο της Αθήνας.

Το μεγαλύτερο μποτιλιάρισμα παρατηρείται στην κάθοδο της Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος του Χίλτον, στη Βασιλέως Κωνσταντίνου (στην κάθοδο), στη Σταδίου και στην Πανεπιστημίου.

Ακόμη, πρόβλημα παρατηρείται και στο κέντρο του Πειραιά, καθώς και στη Λεωφόρο Σχιστού, στην έξοδο προς την Αθηνών-Κορίνθου.