ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φιλοζωική επικήρυξε τον δράστη της νέας κτηνωδία με θύμα ένα αθώο σκυλί!

Επικήρυξη 2.000 ευρώ από την οργάνωση «Φιλόζωοι Ανατολικού Πηλίου» με στόχο να βρεθεί ο δράστης που κρέμασε έναν σκύλο σε δασική περιοχή ανάμεσα στη Ζαγορά και το Πουρί, στο ανατολικό Πήλιο..

Η πρόεδρος της οργάνωσης, Ελευθερία Ζιάκα, ξεδίπλωσε το ιστορικό της υπόθεσης. Αρχικά ανέφερε ότι, «το ζώο βρέθηκε σε απόκρημνη περιοχή του δάσους αργά το απόγευμα της Κυριακής (12-12-2021), από έναν άνδρα, ο οποίος περνούσε εκείνη την ώρα από το σημείο», εξηγώντας χαρακτηριστικά ότι, «ο συγκεκριμένος άνδρας, ο οποίος μας έστειλε τη φωτογραφία και είναι ο μοναδικός μας μάρτυρας, μας είπε ότι το βρήκε ζωντανό αλλά όταν το ελευθέρωσε αυτό εξαφανίστηκε φοβισμένο».

«Δώσαμε ραντεβού με τον μάρτυρα χθες και σήμερα στο σημείο, για να μπορέσουμε να εντοπίσουμε το ζώο καθώς είναι δύσβατη η περιοχή και χρειάζεται να γνωρίζεις την περιοχή, αλλά ο άνδρας δεν εμφανίστηκε, καθώς επικαλέστηκε ότι ήταν εκτός της περιοχής και δεν μπορούσε να έρθει» αναφέρει η κα. Ζιάκα. Επιπλέον, συμπληρώνοντας δηλώνει ότι, «ο μάρτυρας γνωρίζει ποιος το έχει κάνει και φοβάται να το πει, γι΄ αυτό και δεν εμφανίστηκε στα ραντεβού που δώσαμε».

Η κ. Ζιάκα προσπαθώντας να κάνει μια εικασία για τον δράστη δήλωσε ότι, «πολύ πιθανόν να είναι κάποιος κυνηγός, ο οποίος δεν έμεινε ευχαριστημένος από το ζώο και με αυτό τον τρόπο προσπάθησε να το τιμωρήσει».

Η πρόεδρος της Φιλοζωικής έχει ενημερώσει το Αστυνομικό Τμήμα Ζαγοράς, ενώ αύριο θα προχωρήσει σε μήνυση κατά αγνώστου, ευχόμενη όπως λέει στο taxydromos.gr, ο μάρτυρας να εμφανιστεί για να καταθέσει. Η ίδια εμφανώς απογοητευμένη τόνισε ότι, «έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος».

Τέλος, η Φιλοζωική επικήρυξε με 2000 ευρώ τον δράστη της κτηνωδίας, για όποιον δώσει πληροφορίες, ενώ αύριο μέλη της οργάνωσης, με σκυλιά, θα προσπαθήσουν να χτενίσουν το σημείο, με την ευχή να βρουν τα ίχνη του άτυχου σκύλου

Την εικόνα με το κρεμασμένο ζώο έφερε στη δημοσιότητα η μη κερδοσκοπική οργάνωση «Φιλόζωοι Ανατολικού Πηλίου», μέσω δημοσίευσης σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης