ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Folli Follie: Να δικαστεί η οικογένεια Κουτσολιούτσου ζητά η εισαγγελέας

Την παραπομπή σε δίκη των Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσου καθώς και 18 ακόμη ατόμων για την υπόθεση της Folli Follie ζητά η εισαγγελέας.

Με πρότασή της (υπ αριθμόν 1297/2021) που αριθμεί 616 σελίδες, η εισαγγελέας εισηγείται να παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων 21 εκ των 31 προσώπων που αρχικά είχαν διωχθεί.

Ειδικότερα για τον ιδρυτή της εταιρείας Δημήτρη Κουτσολιούτσο και τον γιο του Τζώρτζη η εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή τους σε δίκη για 5 κακουργήματα: απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χειραγώγηση της αγοράς, συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη εγκληματική οργάνωση και πλαστογραφία.

Επιπλέον για τον πατέρα Κουτσολιούτσο προτείνεται η παραπομπή για το αδίκημα της κατάχρησης προνομιακής πληροφορίας κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Τι προτείνει η εισαγγελική λειτουργός
Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση η Καίτη Κουτσολιούτσου πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη για απάτη, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και χειραγώγηση της αγοράς, αδικήματα που τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος.

Για τους υπόλοιπους κατηγορουμένους, μέλη του ΔΣ της εταιρείας, υπεύθυνοι στις οικονομικές υπηρεσίες, Έλληνες και αλλοδαποί διοικούντες του υποομίλου της Ασίας η εισαγγελέας προτείνει, κατά περίπτωση, την παραπομπή τους για τις παραπάνω κατηγορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην εισαγγελική πρόταση αναφέρεται ότι «ο Δημήτριος Κουτσολιούτσος, με τους Γεώργιο Κουτσολιούτσο και τον CFO του υποομίλου στην Ασία, Ι.Μ. (ΜΠΕΓΙΕΤΗΣ ΙΩΑΝΝ) με πρόθεση, συγκρότησαν επιχειρησιακά δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα, στην οποία ενταχθήκαν οι ίδιοι ως μέλη και εν συνεχεία οι Αικατερίνη ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΥΤΣΟΥ, οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αλλά και άγνωστοι μέχρις στιγμής υπάλληλοι και στελέχη του Ομίλου Folli Follie, υποτάσσοντας τη βούλησής τους έκαστος σε αυτήν, ως μέλη της, επιδιώκοντας και πετυχαίνοντας, στο πλαίσιο της συμφωνηθείσας εγκληματικής τους δράσης, βάσει οργανωμένου σχεδίου, που προέβλεπε ιεραρχική διάρθρωση και διακριτούς ρόλους, επιδιώκοντας την κατ’ εξακολούθηση τέλεση κακουργηματικής πλαστογραφίας και απάτης υπό οποιαδήποτε συμμετοχική έκφανση, προς σκοπό αποκόμισης παράνομου περιουσιακού οφέλους, διαμοιράζοντας τα παράνομα κέρδη ανάλογα με το ρόλο, τη δραστηριότητα και την ιεραρχική τους θέση, βλάπτοντας ή αποσκοπώντας να βλάψουν την περιουσία ιδιωτών και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου ( ΝΠΔΔ).»

Τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή ή όχι σε δίκη των κατηγορουμένων έχει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών το οποίο θα αποφασίσει με σχετικό βούλευμα.