ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φόρος τιμής του Α/ΓΕΕΘΑ για τον πιλότο Νικόλαο Σιαλμά- «Έπεσε» αναχαιτίζοντας τουρκικά αεροσκάφη

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής (ΓΕΕΘΑ) Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος πέταξε, σήμερα Παρασκευή πάνω από το ακρωτήριο Νικόλαος Σιαλμάς, στον Άγιο Ευστράτιο – όπου βρίσκεται και ομώνυμο μνημείο – και απέτισε φόρο τιμής στον πιλότο μας Ν. Σιαλμά, ο οποίος έχασε τη ζωή του σαν σήμερα το 1992 κατά τη διάρκεια αποστολής αναχαίτισης.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μετέβη στην 337 Μοίρα και συμμετείχε με τον Αρχηγό τακτικής Αεροπορίας αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά σε πτήση ζεύγους διθέσιων αεροσκαφών F-16, στο Βόρειο, Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο. Όπως ανακοινώθηκε, κυβερνήτες των δύο αεροσκαφών ήταν ο Διοικητής της 337 Μοίρας Αντισμήναρχος Ιωάννης Κρίκης και ο Επισμηναγός Ιωάννης Τζικόπουλος.

Με την ολοκλήρωση της πτήσης και την προσγείωση στην 135 Σμηναρχία Μάχης στην Σκύρο, ο Α/ΓΕΕΘΑ απευθυνόμενος στα στελέχη της μονάδας συνεχάρη το σύνολο του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλει σε καθημερινή βάση εκπληρώνοντας στο ακέραιο την αποστολή που του έχει ανατεθεί.