ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Φορτηγό με ποτά μπήκε στον χώρο του ΑΠΘ λέει ο Πρύτανης! Η αστυνομία είναι ενήμερη αλλά δεν εμφανίζεται

Στα κορωνοπάρτι, με τη συμμετοχή ακόμα και 3.000 ατόμων, τα οποία διοργανώνονται στο χώρο του πανεπιστημίου, αναφέρθηκε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, λέγοντας χαρακτηριστικά, πως στο χώρο μπήκε ακόμα και φορτηγό με ποτά!

Η αστυνομία είναι ενήμερη για τη διεξαγωγή τους, αλλά δεν εμφανίζεται επεσήμανε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξηγώντας πως η αστυνομία ενημερώνεται αρκετές ώρες πριν ξεκινήσει το πάρτι, καθώς η ιδιωτική εταιρία φύλαξης παρατηρεί κινητικότητα στους χώρους από τις 18.00 και μετά. Αρχικά είναι λίγα άτομα αλλά μετά τις 23.00 το βράδυ συρρέουν εκατοντάδες άνθρωποι από όλη την πόλη.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαϊωάννου η αστυνομία μέχρι στιγμής δεν έχει έρθει στον χώρο και δήλωσε πως το μόνο που μπορούν να κάνουν οι πρυτανικές αρχές είναι να βάλουν εμπόδια σε όσα σημεία μπορούν, για να μην περνούν τα αυτοκίνητα, αν και, όπως είπε, σε κάποιες περιπτώσεις νεαροί σπάνε τα εμπόδια και μπαίνουν με τα αυτοκίνητα στον χώρο. Μάλιστα πολλές φορές έχουν δοθεί στην αστυνομία τα στοιχεία των αυτοκίνητων, ενώ σε μια περίπτωση, οπού μάλιστα επρόκειτο για φορτηγό γεμάτο ποτά, οι υπεύθυνοι εντοπίστηκαν.