ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωταγωγείται αύριο Πέμπτη το Χριστουγεννιάτικο δένδρο στη Σύνταγμα

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και η Αθήνα ετοιμάζεται να την υποδεχθεί με φως, λάμψη και χαρά στο κέντρο και στις γειτονιές της, καθώς ο εορταστικός διάκοσμος ολοκληρώθηκε και κορυφώνεται με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου στην πλατεία Συντάγματος αύριο Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου στις 18:00.

Το έλατο που και φέτος «ταξίδεψε» στην Αθήνα από το Καρπενήσι, φωτίζεται από 40.000 λαμπάκια μήκους 5 χλμ. και διακοσμείται με εκατοντάδες μπάλες και στολίδια. Παράλληλα, η Αθήνα στέλνει φέτος ένα δυνατό μήνυμα ειρήνης, ενότητας και αλληλεγγύης μεταξύ των λαών, καθώς περισσότεροι από 25 Δήμαρχοι από όλο τον κόσμο θα συμμετάσχουν μαζί με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, στη φωταγώγηση του δένδρου.

Όσοι το βράδυ της Πέμπτης παρακολουθήσουν τη φωταγώγηση του δένδρου στο Σύνταγμα, θα ζήσουν ταυτόχρονα μία πολύ όμορφη μουσική εμπειρία με την υπέροχη φωνή της Τάμτα, σε μια απρόσμενη σύμπραξη με την Athens Big Band. Τη βραδιά θα ανοίξουν δυναμικά ο Πέτρος Κούρτης και η μπάντα με τους Μολυβένιους Στρατιώτες του. Για πρώτη φορά φέτος ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Τζένη Μελιτά αναλαμβάνουν το ρόλο των παρουσιαστών της βραδιάς της φωταγώγησης του δένδρου των Χριστουγέννων, αλλά και της υποδοχής του νέου χρόνου, με το χιούμορ και τη θετική τους διάθεση. Οι παρουσιαστές συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων αφιλοκερδώς.

Από την 1η Δεκεμβρίου και για περισσότερο από έναν μήνα, οι Αθηναίες, οι Αθηναίοι, αλλά και οι επισκέπτες της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μοναδικές γιορτινές εμπειρίες, σε κάθε σημείο της. Στο κέντρο και στις γειτονιές, το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που σχεδιάστηκε για μικρούς και μεγάλους και έχουν επιμεληθεί ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, το Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων, το This is Athens, και ο ραδιοφωνικός σταθμός της πόλης Αθήνα 9.84, θα περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- δράσεις για όλη την οικογένεια, μουσικές παραστάσεις, «χριστουγεννιάτικα χωριά», πάρτι, εντυπωσιακά σόου, μία πρωτότυπη Χριστουγεννιάτικη Αγορά στην πλατεία Ομόνοιας, καθώς και πολλές γιορτινές εκπλήξεις.