ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: «Χειροτερεύει η κατάσταση» δήλωσε ο δήμαρχος – Αλλεπάλληλες οι εκκενώσεις οικισμών

Μάχη με τις φλόγες στην περιοχή Μελία της Αλεξανδρούπολης δίνουν από το πρωί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Νέο μήνυμα για εκκένωση προς Αλεξανδρούπολη εστάλη πριν από λίγο από το 112 στους κατοίκους του οικισμού Άνθεια.

Είχαν προηγηθεί δύο μηνύματα για εκκένωση τεσσάρων οικισμών που βρίσκονται κοντά στη φωτιά. Πρόκειται για τους οικισμούς Λουτρός, Αγναντία, Αριστηνό και Δωρικό. Μήνυμα εστάλη το μεσημέρι και στους κατοίκους των οικισμών Νίψα, Αετοχώρι και Πεύκα.

Σε 135 αυξήθηκαν οι πυροσβέστες που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Αλεξανδρούπολη, με τους 28 εξ αυτών να έχουν φτάσει στο σημείο αεροπορικώς από την Αττική, σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα. Επιπλέον, στο σημείο επιχειρούν 31 υδροφόρα οχήματα της πυροσβεστικής και εννέα πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Αντί να βελτιώνεται μάλλον χειροτερεύει η κατάσταση. Γλείφει χωριά και αλλάζει φορά η φωτιά. Εκκενώσαμε και το παιδικό χωριό SOS με 19 παιδιά και έξι ενηλίκους τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης.

Χωρίς εναέρια μπορεί να χαθεί ο έλεγχος της φωτιάς

Όσο υπάρχουν τα εναέρια μέσα η φωτιά περιφρουρείται, αλλά είναι πάρα πολλά τα μέτωπα, αν νυχτώσει μπορεί να χαθεί ο έλεγχος, είναι κρίσιμη η κατάσταση δήλωσε νωρίτερα στον σταθμο μας ο Γιάννης Ζαμπούκης,

H πυρκαγιά ξεκίνησε από κεραυνούς στις 4.30 το πρωί, παίρνει διαφορετική κατεύθυνση ανάλογα με τη φορά του ανέμου εξήγησε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

Σημείωσε ότι οι εκκενώσεις γίνονται για προληπτικούς λόγους, οργανωμένα και υπάρχει συνεργασία των κατοίκων με τις αρχές.

Ο κ. Ζαμπούκης ανέφερε ότι στο Αετοχώρι η φωτιά πλησίασε ένα μοναστήρι, ωστόσο διευκρίνισε πως δεν κινδύνεψε κανείς.