ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στην Πάρνηθα: Αναζωπύρωση κοντά στο φρούριο Φυλής

Αναζωπύρωση καταγράφεται στην Πάρνηθα, κοντά στο Φρούριο της Φυλής, το οποίο εντοπίζεται στη βορειοδυτική πλαγιά της Πάρνηθας.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός είχε αναφέρει ότι οι δυνάμεις πυρόσβεσης θα επικεντρωθούν στη δυτική πλευρά στο φρούριο της Φυλής όπου υπάρχει μικρό ενεργό μέτωπο.

Μάχη με τις διάσπαρτες εστίες και τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβεστικές και στα άλλα μέτωπα των πυρκαγιών.

Συγκεκριμένα:

Στη Βοιωτία, δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο ενώ οι φλόγες δεν πέρασαν την κορυφογραμμή του Ελικώνα. Όμως, έχουν καεί χιλιάδες στέμματα με ελιές.
Σε Έβρο και Ροδόπη, αναζωπυρώσεις σημειώνονται στη Δαδιά, στην Αισύνη και στο Σουφλί. Τις τελευταίες ώρες σημειώθηκαν σποραδικές βροχοπτώσεις στον Έβρο.
Στο Δάσος της Δαδιάς, η πυρκαγιά έχει κάψει μία έκταση τουλάχιστον 130.000 στρεμμάτων.
Υπό έλεγχο έχουν τεθεί το μέτωπα στα Κασσσιτερά, στο δήμο Μαρωνείας-Σαπών, στα όρια με τον νομό Έβρου, στη Γρατινή του δήμου Κομοτηνής και στην περιοχή της Κερασιάς, στο Παπίκιο Όρος.
Σε εξέλιξη είναι μία νέα πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ, σε δύσβατη χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Μεσόβουνο στην Πτολεμαΐδα. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 26 πυροσβέστες με δύο πεζοπόρα τμήματα και ένα όχημα.