slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στην Πεντέλη: Νέο μήνυμα από το 112 – «Εκκενώστε από Ανθούσα προς Γέρακα»

Νέο μήνυμα από τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 εστάλη στις 19:50 το απόγευμα της Τρίτης (19/7) με αφορμή τη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην Πεντέλη. Στο εν λόγω μήνυμα ζητείται όσοι βρίσκονται στην Ανθούσα να εκκενώσουν προς Γέρακα. Συγκεκριμένα, στο μήνυμα του 112 αναφέρεται: «Αν βρίσκεστε στην Ανθούσα, εκκενώστε τώρα προς Γέρακα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».

Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα είχε σταλεί μήνυμα από το 112 στους κατοίκους στο Ντράφι της Πεντέλης να εκκενώσουν προς Παλλήνη. Η φωτιά που ξεκίνησε κοντά στη Μονή Παντοκράτορος είναι σε πλήρη εξέλιξη ενώ κινείται σε δύο μέτωπα. Τεράστια είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με πάνω από 100 πυροσβέστες και 16 εναέρια μέσα. Το μήνυμα του 112 για εκκένωση στο Ντράφι γράφει τα εξής: «Αν βρίσκεστε στο Ντράφι εκκενώστε τώρα προς Παλλήνη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση από την Πυροσβεστική, στα σημεία που μαίνεται η πυρκαγιά στην Πεντέλη βρίσκονται σε ετοιμότητα 5 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Από το Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας του ΕΚΑΒ έχουν τεθεί σε ετοιμότητα Θριάσιο και Γ. Γεννηματάς για εγκαυματίες. Ο συντονισμός των δυνάμεων του ΕΚΑΒ γίνεται από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ όπου ήδη βρίσκεται ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου.