ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στο Athenaeum Palace: Δύο ύποπτοι για εμπρησμό

Σε πλήρη εξέλιξη παραμένουν οι έρευνες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής για τον εμπρησμό στο ξενοδοχείο Athenaeum Palace. Από την πυρκαγιά που προκλήθηκε κινδύνευσαν ζωές, ενώ τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν εκ των οποίων η μία σοβαρά.

Από την έως τώρα έρευνα των Αρχών, έχουν εντοπιστεί ευρήματα χυμένων καυσίμων στον 1ο και στον 2ο όροφο, απ’ όπου αρχικά ξέσπασε η πυρκαγιά και χρησιμοποιημένα δοχεία που είχαν καύσιμο, παρατημένα στους ίδιους ορόφους. Τα ευρήματα αυτά σε συνδυασμό με την έως τώρα έρευνα «δείχνουν» πως πρόκειται για εμπρηστική ενέργεια.

Σύμφωνα με το news247.gr, οι έρευνες των αξιωματικών της Ασφάλειας συγκλίνουν σε δύο υπόπτους ως τους πιθανούς δράστες. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την κατάθεση μίας καμαριέρας προκύπτει πως δύο ύποπτα άτομα που δεν ήταν πελάτες ή προσωπικό και δεν είχαν καμία σχέση με τον χώρο, κινούνταν ύποπτα στους δύο ορόφους, δηλαδή στον 1ο και στον 2ο όροφο, πριν ξεσπάσει η φωτιά.

Άλλωστε όπως προέκυψε, οι δράστες δεν αρκέστηκαν στο να προκαλέσουν την φωτιά μόνο στον 1ο όροφο, αλλά και σε δωμάτιο στον 2ο όροφο, χωρίς να τους νοιάζει εάν θα εγκλωβίζονταν με αυτόν τον τρόπο άνθρωποι και αν θα προκαλούσαν θύματα.

Οι καταθέσεις πελατών και προσωπικού συνεχίζονται ενώ ελέγχονται και τα υλικά των κλειστών κυκλωμάτων στην προσπάθεια να φτάσει η Ασφάλεια πιο κοντά στην σύλληψη των υπευθύνων και να εντοπιστούν αυτά τα δύο ύποπτα άτομα αν όντως ταιριάζουν με τους χώρους και όσα έχουν ήδη ειπωθεί στις καταθέσεις.

Σημειώνεται ότι το πρωί έγινε και νέα αυτοψία στον χώρο για τυχόν εντοπισμό νέων ευρημάτων, αφού χθες την νύχτα λόγω και της διακοπής ρεύματος στο ξενοδοχείο ήταν αδύνατο να γίνει αυτή η διαδικασία.

Στο επίκεντρο των ερευνών έχουν βρεθεί και κάποια ζητήματα που φαίνεται να υπήρχαν μεταξύ του επιχειρηματία και του ιδιοκτήτη του ακινήτου, σχετικά με μεταξύ τους οικονομικές διαφορές.