ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φρίκη από το φονικό του 14χρονου στη Θεσσαλονίκη – Ομολόγησε ο ανήλικος φίλος του

Με κομμένη την ανάσα οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης άκουσαν τον 14χρονο φίλο του ανήλικου αγοριού που βρέθηκε νεκρό στο χωριό Γέφυρα, έξω από τα Κουφάλια της Θεσσαλονίκης, να ομολογεί ότι ήταν εκείνος που τον μαχαίρωσε στο λαιμό…

 

 

O ανήλικος, που ήταν φίλος του θύματος, φέρεται να ομολόγησε την πράξη του, καθώς ήδη είχε βρεθεί γενετικό υλικό και αποτυπώματα στο κουζινομάχαιρο που βρέθηκε διπλά στη σορό του 14χρονου θύματος. 

Τραγική ειρωνία, εκείνος που βρήκε το άτυχο αγόρι μέσα σε μια λίμνη αίματος, λίγα μέτρα πιο κάτω από το σπίτι τους, ήταν ο πατέρας του δράστη, ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό αν γώριζε για την πράξη του παιδού του ή ήταν τυχαία η ανεύρεση του πτώματος, όταν όλο το χωριό είχε ξεσηκωθεί και αναζητούσε τον 14χρονο.

Ένα ακόμη στοιχείο που έρχεται στο φως της δημοσιότητας είναι στα ρούχα του φερόμενου ως δράστη, βρέθηκαν κηλίδες αίματος, οι οποίες αναμένεται να ταυτοποιηθούν με το θύμα.

Το σπίτι του θύματος βρίσκεται μόλις 500 μέτρα από το αναψυκτήριο που βρισκόταν, αλλά το πτώμα του βρέθηκε δίπλα στο κλειστό γυμναστήριο, πολύ μακριά και σε αντίθετη κατεύθυνση από το σπίτι.

Ο συνομίληκος δράστης του αγοριού ήταν εκείνος που συνόδευε το θύμα από το αναψυκτήριο, όπου είχε πάει για διασκέδαση, στο σπίτι τους. 

"Με πείραζε"…

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι ο φερόμενος ως δράστης υποστήριξε πως το θύμα τον τελευταίο καιρό τον "πείραζε" και τον κορόιδευε, χωρίς ωστόσο να τους δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι ίδιες πηγές αποκαλύπτουν πως ο 14χρονος λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής πήγε στο σπίτι του και πήρε ένα κουζινομάχαιρο χωρίς να γίνει αντιληπτός από τους γονείς του που εκείνη την ώρα συζητούσαν μέσα στην οικία.

Στη συνέχεια επιτέθηκε στον φίλο του μαχαιρώνοντας τον στο λαιμό δύο φορές. Τον τραυμάτισε θανάσιμα και επέστρεψε σπίτι του, χωρίς οι γονείς να αντιληφτούν το παραμικρό.

Ο 14χρονος δράστης ισχυρίστηκε ότι τα δύο τελευταία χρόνια δεχόταν φραστικές επιθέσεις από το θύμα. Ωστόσο, όπως είπε στην πρωινή εκπομπή του ANT1, ο πρόεδρος του χωριού, Λ. Ευσταθιάδης, δεν υπήρχε κάποια διαμάχη ανάμεσα στις οικογένειες:

Φαίνεται ότι το ένα παιδί είχε κάποια ψυχολογικά…