3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Φρούριο» η Αθήνα για την επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου – Ποιος σταθμός του Μετρό θα κλείσει

«Φρούριο» θυμίζει σήμερα, ημέρα επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η Αθήνα, καθώς η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται επί ποδός, προκειμένου να αποφευχθούν ταραχές στο κέντρο της πόλης.

Περίπου 4.000 αστυνομικοί θα μετέχουν στα μέτρα, ενώ από νωρίς το πρωί, άντρες της Τροχαίας πραγματοποιούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν τα Εξάρχεια και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, με διάθεση διμοιριών ΜΑΤ και ΥΜΕΤ σε σταθερά σημεία, τους δικυκλιστές της Ομάδας ΔΡΑΣΗ να περιπολούν συνεχώς και δεκάδες αστυνομικούς της Ασφάλειας με πολιτικά να βρίσκονται στους δρόμους.

Σε ετοιμότητα θα βρίσκεται και ο «Αίαντας» καθώς και οι δύο μικρότερες «Αύρες» της ΕΛ.ΑΣ.

Από αέρος, όπως κάθε φορά, θα επιχειρούν το ελικόπτερο και τα drones της ΕΛ.ΑΣ. όπου θα μεταδίδουν «live» εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ .

Οι εκδηλώσεις που έχουν εξαγγελθεί είναι οι συγκεντρώσεις στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, στις 12:00 το μεσημέρι των μαθητών και διαφόρων συλλογικοτήτων στις 18.00 το απόγευμα, ενώ θα ακολουθήσουν πορείες στη Βουλή.

Tην ίδια ώρα, με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας κλειστός θα είναι από τις 10:30 το πρωί ο σταθμός του Μετρό « Πανεπιστήμιο», λόγω των εκδηλώσεων για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι συρμοί θα διέρχονται από τον σταθμό χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Σημειώνεται ότι σήμερα συμπληρώνονται 13 χρόνια από την δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα στα Εξάρχεια.