ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Φτάνει η σειρά των 40άρηδων! Για ποιους ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού αυτή την εβδομάδα

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι εμβολιασμοί στη χώρα μας, καθώς αυτή την εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα θα ανοίξει και για τις ηλικίες 30-39, ενώ πολύ σύντομα θα έρθει και η σειρά των 40αρηδων.

Από το Σάββατο έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τις ηλικίες ηλικίας 50-54, ενώ μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να γίνουν οι ανακοινώσεις για το πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικιακές ομάδες 40-44 ετών και 45-49 ετών.

Από αύριο, 27 Απριλίου, ανοίγει η πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό τα άτομα της ηλικιακής ομάδας 30-39 ετών . Για όποιον δηλώσει, θα μπορέσει την επομένη μέρα να εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca. Θα ακολουθήσει το άνοιγμα της πλατφόρμας για τα άτομα των ηλικιακών ομάδων 40-44 και 45-49 ετών.

Στο μεταξύ, σύντομα ολοκληρώνονται οι εμβολιασμοί στα νησιά με κάτω από 1.000 κατοίκους και ακολούθως θα επιταχυνθεί ο ρυθμός εμβολιασμών στα μεγαλύτερα νησιά. Στόχος είναι, ανάλογα και με την διαθεσιμότητα των εμβολίων, το Μάιο να φτάσει η χώρα τους 2,5 εκατομμύρια εμβολιασμούς. Τον Ιούνιο να φτάσουμε τα 4 εκατομμύρια εμβολιασμούς.

Στη μάχη του εμβολιασμού θα μπει από τις 5 Μαΐου και το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson. Μετά την έγκριση του ΕΜΑ, ο σχεδιασμός για την χρήση του συγκεκριμένου εμβολίου θα ξεκινήσει κανονικά και η χορήγηση του θα αρχίσει μετά το Πάσχα.