ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρατούμενοι σε σπείρα που «μοίραζε» ναρκωτικά και μέσα στις φυλακές Τρικάλων!

Εξαρθρώθηκε, έπειτα από έρευνα της Δίωξης Ναρκωτικών Τρικάλων, μια εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο από τα μέσα Δεκεμβρίου του 2023 στην εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών στις φυλακές Τρικάλων, αποκομίζοντας παράνομα κέρδη ύψους που υπολογίζονται σε τουλάχιστον 50.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε στην Κυριακή σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. και της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, συνελήφθησαν επτά άτομα μεταξύ των οποίων τρεις γυναίκες. Δυο από τους άνδρες είναι ήδη έγκλειστοι στις φυλακές και ο ένας από αυτούς είχε ηγετικό ρόλο στο κύκλωμα, καθώς φρόντιζε μέσα από το κελί του να προμηθεύονται δύο συνεργοί του ποσότητες ηρωίνης, να τις κρύβουν σε σακ βουαγιάζ και να τα δίνουν στους άλλους τρεις συλληφθέντες. Εκείνοι τα περνούσαν στον δεύτερο έγκλειστο κατά την διάρκεια επισκεπτηρίων και αυτός τα παρέδιδε στον «αρχηγό» που διακινούσε τα ναρκωτικά στους κρατούμενους.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στα κελιά των δυο έγκλειστων κατασχέθηκαν οκτώ συσκευασίες με ηρωίνη σε μορφή σκόνης συνολικού βάρους 33,6 γραμμαρίων, μια συσκευασία με κοκαΐνη βάρους 1,6 γραμμαρίου, πέντε σάκοι, πέντε αυτοσχέδια μαχαίρια, πέντε πλαστικά καπάκια από στυλό τα οποία χρησιμοποιούσαν για να ζυγίζουν τα ναρκωτικά, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο με καλώδιο φόρτισης. Στην κατοχή των άλλων πέντε συλληφθέντων και στα σπίτια τους στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, κατασχέθηκαν μια συσκευασία με αποξηραμένη κάνναβη βάρους 34,6 γραμμαρίων, δυο τσιγαριλίκια, δυο ζυγαριές ακριβείας, πέντε κινητά τηλέφωνα και 1.370 ευρώ.

Σε βάρος των επτά μελών της σπείρας σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων και για ηθική αυτουργία σε εισαγωγή κινητού τηλεφώνου σε κατάστημα κράτησης, κατά περίπτωση, στην οποία περιλαμβάνονται άλλα επτά άτομα που δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.