ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Γεωργιάδης: Πότε θα μπορέσει η κυβέρνηση να θεσπίσει προνόμια για τους εμβολιασμένους

Μέσα στις επόμενες 2 με 3 εβδομάδες, θα μπορέσουμε να θεσπίσουμε προνόμια για τους εμβολιασμένους, επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνος Γεωργιάδης, εξηγώντας πως για να γίνει αυτό πρέπει να φθάσουμε στο σημείο να έχουμε επαρκή ποσότητα προσφερόμενων εμβολίων που θα μπορούν να καλύψουν όλο τον πληθυσμό και θα είναι βέβαιο ότι αυτός που δεν εμβολιάζεται είναι γιατί δεν ήθελε όχι γιατί δεν βρίσκει ραντεβού.
Όπως σημείωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δεν είμαστε ακόμα σε αυτό το σημείο, αλλά θα έχουμε φτάσει τις επόμενες 2 με 3 εβδομάδες, ενώ υπογράμμισε πως η συζήτηση για προνόμια σε εμβολιασμένους πολίτες είναι παγκόσμια και ήδη σε ορισμένες χώρες το σύστημα αυτό εφαρμόζεται. Ο κ. Γεωργιάδης, τόνισε ότι και οι 398 ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι όλοι ανεμβολίαστοι.

Αναφερόμενος στα επόμενα ανοίγματα δραστηριοτήτων, σημείωσε ότι η πρόθεση του υπουργείου Ανάπτυξης είναι να ανοίξουν τα φροντιστήρια, ενώ προανήγγειλε επίδομα ειδικού σκοπού για τις σχολές χορού που θα είναι κλειστές έως τις 15 Ιουνίου.
Δήλωσε επίσης ότι βλέπει θετικά το αίτημα των εμπόρων να δοθεί ενίσχυση και στο λιανεμπόριο, όπως δόθηκε στην εστίαση και τον τουρισμό, αλλά εξήγησε πως για να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις, πρέπει να έχουν βρεθεί τα χρήματα και να έχει υπάρξει η συμφωνία με την Κομισιόν.