ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για 21 μεταθέσεις τράβηξε «χειρόφρενο» το μετρό! «Δεν θα ανεχθούμε νταβατζηλίκια και εκβιασμούς» προειδοποιεί ο Καραμανλής!

Οργισμένος για την αιφνιδιαστική στάση εργασίας στο Μετρό, που έφερε ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών εμφανίστηκε ο Κώστας Καραμανλής.

«Δεν θα ανεχθούμε νταβατζηλίκια και εκβιασμούς» είπε ο υπουργός Μεταφορών μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

«Δεν θα ανεχτούμε 21 διοικητικοί υπάλληλοι της ΣΤΑΣΥ να κρατούν ομήρους 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους που θέλουν να πάνε στις δουλειές τους», πρόσθεσε ο υπουργός Μεταφορών που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κληθεί προσωπικό ασφαλείας, ικανό για να κυκλοφορεί πρωί και βράδυ το Μετρό.

«Ξεκινήσαμε με πολύ καλή διάθεση και κάναμε τα πάντα για να τους δώσουμε τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και να μιλήσουμε από το 2020 και από μηδενική βάση. Οι 21 άνθρωποι για τους οποίους διαμαρτύρονται είναι εργαζόμενοι που μετακινούνται από γραφεία στα εκδοτήρια για να βγαίνουν τα δρομολόγια και αρνούνται. Κάνουμε κάτι που ήδη ισχύει στον ΟΣΕ» είπε ο Κώστας Καραμανλής, ζητώντας συγγνώμη από το επιβατικό κοινό.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών, οι 21 υπάλληλοι για τους οποίους γίνεται η στάση εργασίας στο Μετρό είχαν προσληφθεί για να καλύψουν θέσεις στα εκδοτήρια, αλλά τους μετακίνησαν σε γραφεία ως διοικητικούς υπαλλήλους.