ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Για 90% προστασία από τη βαριά νόσηση με την τρίτη δόση μιλά η Ψαλτοπούλου

Όπως τόνισε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Θεοδώρα Ψαλτοπούλου «oι ανεμβολίαστοι έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να νοσήσουν βαριά αν κολλήσουν τον ιό. Οι επιστήμονες βρήκανε ότι με την τρίτη δόση είσαι κατά 90% προστατευμένος από τη βαριά νόσηση».

«Τα σχολεία δεν είχαν ανοίξει ποτέ με την Όμικρον, ότι δεδομένα είχαμε ήταν με την Δέλτα. Είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε να έχουμε τα σχολεία ανοιχτά, αλλά να γίνονται και αλλαγές για το όφελος των παιδιών», είπε για το άνοιγμα των σχολείων.

Για την πενθήμερη καραντίνα δήλωσε πως είναι κάτι θετικό όταν τα συμπτώματα είναι ελαφριά και οι εμβολιασμένοι περνούν τη νόσο σε 2 με 3 ημέρες.

«Όμως αν κάποιος έχει πυρετό βήχει, φτερνίζεται, έχει συμπτώματα του ανώτερου αναπνευστικού, δεν υπάρχουν σταθερά δεδομένα ότι απαραίτητα την πέμπτη ημέρα θα είσαι καλά και δεν θα μεταδίδεις. Το πρόβλημα με την Όμικρον δεν είναι η μεγάλη νοσηρότητα, αλλά πλέον επειδή πολύς κόσμος νοσεί, πολλά καίρια του δημόσιου και ιδιωτικoύ συστήματας μένουν ακάλυπτα, και πάνω απ’ όλα οι υγειονομικοί», πρόσθεσε.

Δείτε όσα είπε στο MEGA