ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για κακούργημα ο συλληφθείς από την αντιτρομοκρατική συνεργός του Παλαιοκώστα

Ποινική δίωξη για το κακούργημα της παράβασης του νόμου περί όπλων ασκήθηκε σε βάρος ενός (του 42χρονου) εκ των τριών συλληφθέντων από την Αντιτρομοκρατική, φερόμενου ως συνεργού του διαβόητου Βασίλη Παλαιοκώστα στην απαγωγή του βιομήχανου Γιώργου Μυλωνά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν αυτός που νοίκιασε στο Κουκάκι την αποθήκη όπου βρέθηκαν τα εκρηκτικά.
Για τους άλλους δύο συλληφθέντες (38χρονο και 36χρονη) ο εισαγγελέας τούς απήγγειλε την πλημμεληματική κατηγορία της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Όλοι οι κατηγορούμενοι – λόγω συνάφειας αλλά και επειδή προβλέπεται η επιβολή περιοριστικών όρων στο πλημμέλημα – παραπέμφθηκαν στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν και ήδη ζήτησαν και πήραν προθεσμία.

Από νωρίς στα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί περίπου 40 αλληλέγγυοι, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα τόσο κατά την είσοδο, όσο και κατά την έξοδο των τριών συλληφθέντων.

Οι κατηγορούμενοι, τους οποίους συνόδευαν άνδρες της αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα φορώντας λευκά αλεξίσφαιρα γιλέκα και χειροπέδες.