slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Για κρίσιμο καλοκαίρι προειδοποιούν οι ειδικοί! Ζοφερή πρόβλεψη για 10.000 κρούσματα την ημέρα!

Όπως προειδοποίησε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος «είναι ένα κρίσιμο καλοκαίρι».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, εξήγησε πως  η ινδική μετάλλαξη εδώ και έναν μήνα άλλαξε τα επιδημιολογικά δεδομένα. «Νομίζαμε ότι πηγαίναμε σε αποκλιμάκωση αλλά τελικά αναθεωρήθηκαν όλα τα σχεδία για το καλοκαίρι» είπε με έμφαση. Κατέθεσε δε την βεβαιότητα ότι τα κρούσματα θα αυξηθούν.

«Μιλάμε για πενταπλάσιο αριθμό κρουσμάτων, μέσα στον Αύγουστο θα φτάσουμε τα 10.000 στην χώρα μας» είπε ο κ. Καπραβέλος.

«Ο ανεμβολίαστος είναι σημαντικός κρίκος της αλυσίδας της διασποράς και μεταλλάξεων» εξήγησε και πρόσθεσε: «Με την ιδανική συνθήκη, ένα άτομο μπορεί να κολλήσει άλλους 10».

Δείτε όσα είπε

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας επίσης στο Open τόνισε πως η πανδημία είναι σε σημαντικότατη έξαρση καθώς η θετικότητα πάει προς στο 4 και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι έχουμε ήδη την εκδήλωση του τέταρτου κύματος. Όπως τόνισε, το ανησυχητικό είναι ότι το Σύστημα Υγείας θα αρχίσει να δέχεται πίεση και ότι σίγουρα θα υπάρξει αύξηση νοσηλευομένων με το ΕΣΥ θα πιέζεται από ασθενείς άνω των 50 με υποκείμενα νοσήματα. «Πρέπει να ενημερώσουμε τον κόσμο για να πειστεί να εμβολιαστεί. Οι παρενέργειες από τα εμβόλια είναι ελαχιστότατες».