ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για ποιο λόγο νοσηλεύεται η Πισπιρίγκου! «Απαντά αυτομάτως στο τι συνέβη με τα παιδιά»

Λόγω σοβαρού αυτοάνοσου, νοσηλεύεται από χθες η Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία κατηγορείται για τον θάνατο των τριών της παιδιών στην Πάτρα.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο συνήγορος της 34χρονης κατηγορούμενης, Αλέξης Κούγιας,  διαγνώστηκε η ίδια με Ερυθηματώδη Λύκο στο αίμα και «αυτό δίνει απαντήσεις αυτομάτως για το τι συνέβη με τα παιδιά».

«Πριν από λίγες ημέρες η κυρία Πισπιρίγκου είχε διαγνωστεί πως πάσχει από λύκο στο αίμα. Αυτό έδωσε την αφορμή στους γιατρούς να κάνουν περαιτέρω εξετάσεις. Αν αυτές οι εξετάσεις είχαν γίνει το προηγούμενο διάστημα, δεν θα είχαμε αυτήν την τραγική εξέλιξη. Βέβαια, αυτή η εξέλιξη αναδεικνύει την ασυνειδησία κάποιων ιατροδικαστών οι οποίοι από ένα πανάκι και κάτι φωτογραφίες την κατέστησαν κατηγορουμένη. Η ασθένεια από την οποία πάσχει η κυρία Πισπιρίγκου είναι μία σπάνια μετάλλαξη ενός οξυμωτικού γονιδίου, εγώ δεν είμαι βιολόγος και γιατρός. Αυτό το γονίδιο που είναι κληρονομικό, μεταλαμπαδεύεται στα παιδιά, το οποίο έχει σχέση με σκωπτικά επεισόδια».

«Αυτό δίνει απαντήσεις αυτομάτως για το τι συνέβη με τα παιδιά, δίνει απαντήσεις στο όλα αυτά τα επεισόδια που σκοπίμως έχουν υποβαθμίσει οι γιατροί του Καραμανδανείου και της εντατικής των Πατρών αλλά και της παιδιατρικής του Ρίο ήταν πραγματικά σκωπτικά επεισόδια και μάλιστα με ιατρική δικαιολογία» πρόσθεσε επίσης ο Αλέξης Κούγιας.

«Αμέσως μετά τη δικαίωση που εγώ πιστεύω θα έρθει σίγουρα, δεν είναι δυνατόν να καταδικαστεί ποτέ η κυρία Πισπιρίγκου. Ο μόνος τρόπος να επιβιώσει είναι με αγωγές για όσους την κατέστησαν κατηγορουμένης», πρόσθεσε τέλος ο Αλέξης Κούγιας.