ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για ποιον έδωσε εντολή σύλληψης ο Χρυσοχοΐδης! «Είναι ζήτημα τιμής!»

«Συλλάβετε τον Παλαιοκώστα. Είναι θέμα τιμής για το αίμα του Υπασπιστή μου Γιώργου Βασιλάκη».

Αυτή την εντολή έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει η εφημερίδα Espresso, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής,  που τα τελευταία χρόνια έχουν επωμιστεί την αποστολή εντοπισμού και σύλληψης του υπ΄αριθμόν ένα Έλληνα καταζητούμενου.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Μιχαλης Χρυσοχοίδης σε σύσκεψη που είχε πριν από μερικές ημέρες με τα έμπειρα στελέχη τις Αντιτρομοκρατικής που έχουν χρόνια θητεία και εμπειρία στην συγκεκριμένη υπηρεσία, τους ζήτησε επιτακτικά μια από τις προτεραιότητες τους να γίνει ο εντοπισμός και η σύλληψη του «μετρ των αποδράσεων».

Η επιμονή του στο συγκεκριμένο πρόσωπο έγκειται και στο γεγονός της δολοφονίας του υπασπιστή του, Γιώργου Βασιλάκη, στον 7ο όροφο του Υπουργείου στην Λεωφόρο Κατεχάκη.

Ως γνωστόν, ο τότε υπασπιστής του σημερινού Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, είχε σκοτωθεί όταν άνοιξε φάκελο που προορίζονταν για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με αποτέλεσμα να εκραγεί εκρηκτικός μηχανισμός που ήταν τοποθετημένος στο εσωτερικό του.