ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Για ποιους αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης ο Τζανάκης

«Βλέπουμε την αύξηση στα κρούσματα, αλλά και την πορεία των λεγόμενων σκληρών δεικτών. Ο παραλλαγή Όμικρον 2 προκαλεί παρατεταμένη ιοφορία. Φαίνεται όμως πως έχουμε τα όπλα να πολεμήσουμε την κατάσταση, εκτός αν μας κάνει κάποια έκπληξη από εδώ και μετά, γιατί μας συνηθίζει σε εκπλήξεις ο ιός» τονίζει ο Νίκος Τζανάκης.

Σχετικά με το ενδεχόμενο για 4η δόση εμβολιασμού του πληθυσμού έναντι του κορονοϊού, ο Καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης είπε πως «βλέποντας τον αριθμό των θανάτων και τις ηλικίες των ανθρώπων που χάνουν την ζωή τους, νομίζω θα πρέπει να αρχίσει μια συζήτηση ενισχυτικής δόσης, δεν την λέω 4η δόση, και σε άλλα τμήματα του πληθυσμού που είναι ευάλωτα αυτήν την στιγμή».

«Δεν αποκλείεται για ανθρώπους ηλικίας 70-75 ετών και άνω να πρέπει να γίνει μια τέταρτη δόση», όπως ήδη ισχύει για άλλες κατηγορίες πληθυσμού, όπως οι ανοσοκατασταλμένοι, είπε ο κ. Τζανάκης, διευκρινίζοντας πάντως πως αυτήν την στιγμή, για άλλες ηλικίες δεν υπάρχει κάποια τέτοια συζήτηση στην επιστημονική κοινότητα διεθνώς.

Δείτε όσα είπε στον ΑΝΤ1